5 съвета за снимане на автомобили


6
авг.
2017

Снимането на автомобили е доста интересно занимание само по себе си и е време да го пренесете на едно по-горно ниво от обикновените и  скучни снимки с телефона. За да ви помогнем в това начинание, се обърнахме към нашите приятели от Nikon за съвети и напътствия как да започнете да правите страхотни снимки на любимите си автомобили. Ето какво споделят професионалистите:

1.Обзаведете се с правилната техника и изберете оптималните настройки

Телефоните, макар и с доста прилични камери, все още отстъпват значително като качество на снимките от един любителски DSLR фотоапарат като Nikon D3400 например. Освен пълната свобода и контрол над крайния резултат този модел има и „Ръководен режим“, който ще ви напътства в избирането на правилните настройки, така че да получите точно желания от вас ефект.

2. Изберете правилната локация

Потърсете място за снимките, което да подхожда на колата ви. Ако шофирате малък градски автомобил, закарайте го в някое китно селце с калдъръмени улички. Луксозният ви седан пък би се вързал перфектно с деловата среда на големия град.

3. Гледната точка е от значение

Когато снимате автомобил, гледната точка може да окаже сериозно влияние върху крайната визия на кадъра. С въртящия се подвижен екран на Nikon D5600 може да снимате от нисък ракурс, без да се налага да лягате по земята. Това ще придаде на колата ви по-внушително и драматично излъчване.

4. Не забравяйте детайлите

Не пропускайте да се приближите и заснемете някой отличаващ се детайл по вашия автомобил. Характерни задни светлини, части от интериора, изящни странични линии – винаги е добре да имате със себе си и макрообекти за тези случаи. AF-S DX Micro 40mm f/2.8G би свършил тази задача много повече от добре, а и до края на юли може да го намерите на доста примамлива цена при търговските партньори на Nikon.

5. Панинг или „размазване“ при движение

Тази техника на снимане е особено ефектна за предаване на движението в един кадър. Всеки DSLR Nikon има опция да управлявате експозицията ръчно, което е необходимо изискване, за да направите успешна панинг снимка. Помолете ваш приятел да подкара колата с около 50 км/ч и проследете движението на автомобила с фотоапарата, като предварително изберете скорост на затвора 1/60. Следящият автофокус на DSLR камерите Nikon, разбира се, ще се справи без проблем.

 

Още по темата

Card image cap
307 SW на старо: страданията на просторното Peugeot

16
мар.
2017

През 2002 година Peugeot 307 SW постави нови тенденции. Но с напредване на годините се увеличават и проблемите

Card image cap
Mercedes E-клас (W210) като употребяван: могат ли тези очи да лъжат?

24
юли
2017

Не е за вярване: Е-класите с характерните 4 кръгли фара вече се предлагат за по-малко от 4000 лева. Ние ще хвърлим критичен поглед на внушителната лимузина на Benz с означение W 210

Card image cap
Употребявани автомобили: Nissan Micra K13 от 9000 лева

1
ян.
2017

При скромното четвърто издание на модела Nissan превърна Micra в световен автомобил

Card image cap
Chrysler Sebring Cabrio срещу VW Eos: текстилен срещу метален покрив

9
юни
2017

Tекстилен или метален покрив - при употребяван кабриолет това не е от първостепенно значение. Важно е състоянието

Card image cap

В последния брой:

Архив >