5 съвета за снимане на автомобили


6
авг.
2017

Снимането на автомобили е доста интересно занимание само по себе си и е време да го пренесете на едно по-горно ниво от обикновените и  скучни снимки с телефона. За да ви помогнем в това начинание, се обърнахме към нашите приятели от Nikon за съвети и напътствия как да започнете да правите страхотни снимки на любимите си автомобили. Ето какво споделят професионалистите:

1.Обзаведете се с правилната техника и изберете оптималните настройки

Телефоните, макар и с доста прилични камери, все още отстъпват значително като качество на снимките от един любителски DSLR фотоапарат като Nikon D3400 например. Освен пълната свобода и контрол над крайния резултат този модел има и „Ръководен режим“, който ще ви напътства в избирането на правилните настройки, така че да получите точно желания от вас ефект.

2. Изберете правилната локация

Потърсете място за снимките, което да подхожда на колата ви. Ако шофирате малък градски автомобил, закарайте го в някое китно селце с калдъръмени улички. Луксозният ви седан пък би се вързал перфектно с деловата среда на големия град.

3. Гледната точка е от значение

Когато снимате автомобил, гледната точка може да окаже сериозно влияние върху крайната визия на кадъра. С въртящия се подвижен екран на Nikon D5600 може да снимате от нисък ракурс, без да се налага да лягате по земята. Това ще придаде на колата ви по-внушително и драматично излъчване.

4. Не забравяйте детайлите

Не пропускайте да се приближите и заснемете някой отличаващ се детайл по вашия автомобил. Характерни задни светлини, части от интериора, изящни странични линии – винаги е добре да имате със себе си и макрообекти за тези случаи. AF-S DX Micro 40mm f/2.8G би свършил тази задача много повече от добре, а и до края на юли може да го намерите на доста примамлива цена при търговските партньори на Nikon.

5. Панинг или „размазване“ при движение

Тази техника на снимане е особено ефектна за предаване на движението в един кадър. Всеки DSLR Nikon има опция да управлявате експозицията ръчно, което е необходимо изискване, за да направите успешна панинг снимка. Помолете ваш приятел да подкара колата с около 50 км/ч и проследете движението на автомобила с фотоапарата, като предварително изберете скорост на затвора 1/60. Следящият автофокус на DSLR камерите Nikon, разбира се, ще се справи без проблем.

 

Още по темата

Card image cap
Първа помощ при „паднал“ акумулатор

25
май
2017

При много от модерните автомобили задният капак, капакът на резервоара, паркинг спирачката или шибедахът се задействат електрически. Какво става обаче, ако акумулаторът се изтощи?

Card image cap
VW Up на старо: добро начало

23
юни
2016

След несполучливия бразилски Fox, словашкият Up вече пет години се представя успешно на пазара. Познавачите обаче са наясно, че добрите екземпляри second hand са по-късните

Card image cap
Трябват ли ми специални джанти за Runflat-гуми?

19
мар.
2016

Един въпрос към г-н Виланд, главния редактор на AUTO BILD Германия

Card image cap
Метанови автомобили на старо: за какво да внимаваме?

14
мар.
2018

Благодарение на затягането на режима при по-старите дизелови автомобили в Германия употребяваните модели на природен газ там внезапно станаха интересни

Card image cap
Фобии зад волана на автомобила

12
дек.
2017

Оказва се, че страховете на водачите от мостове, тунели, бързо шофиране по автомагистрали и всевъзможни други от подобен род са значително по-разпространени, отколкото се предполагаше досега. Разбира се, на страдащите може да им се помогне - стига те да потърсят помощта на специалист...

Card image cap

В последния брой:

Архив >

usedTag: