5 съвета за подготовка на aвтомобила през зимните месеци

3011
2020

Зимните месеци биха могли да бъдат и доста враждебни за водачите на МПС. Студ, заледяване по пътищата и замръзване за автомобила – всички тези обстоятелства могат да осуетят безпроблемното шофиране, което от приятна дейност би могло да се превърне в истински кошмар на пътя. За да не се стига до подобни мрачни сценарии, задължително трябва да извършим подготовка на колата за студените месеци, купувайки си и необходимите аксесоари и консумативи за целта. Доверете се на предложенията от Max Auto 24 и бъдете спокойни по време на път.

Какво включва подготовката на колата за зимата

Тук е важно е да се отбележи, че покупката на качествени зимни гуми за автомобила е първото нещо, на което е редно да обърнем внимание. За да бъде сцеплението на пътя достатъчно добро, е препоръчително да се насочим към гуми с високо качество, което бихме могли да открием при водещи производители.

Ако ни предстои да се отправим да дълъг път, е желателно да закараме автомобила в сервиз, за да бъде проверено техническото му състояние. Наличието на хубави зимни гуми е също много важна част от подготовката, а наред с това трябва да помислим още и за:

  • Защитата от замръзване на леката кола – смяната на антифриза и останалите течности е задължителна;
  • Проверката на акумулатора – за да не ни създава той неприятности, е редно да го заредим или дори цменим с нов;
  • Работата на фаровете – тя трябва да е безупречна, за да имаме видимост, докато шофираме;
  • Наличието на допълнително оборудване като вериги, кабели, ръкавици, фенер, стъргалка за лед, аптечка и т.н.

За колкото повече неща се погрижите, толкова по-приятно ще протече пътуването ви, а рискът от инциденти ще е минимален.

Къде да открием качествени консумативи

Сред полезните съвети, свързани с подготовката на колата за път, това е и подходящият магазин, от който можем да купим всичко необходимо, за да го “стегнем” за предстоящия зимен сезон. Maxauto24 е сред местата, в които винаги можем да открием богато разнообразие от консумативи и аксесоари за автомобила, които освен с качеството си, се отличават и с достъпните си цени.

Какво съветват от Maxauto24

Екипът на Maxauto24 съветва всички водачи на леки коли да не подценяват зимните условия по пътищата. Проявете висока отговорност и не пренебрегвайте подготовката на колата за онази част от годината, когато се наблюдават изобилие от снеговалежи и заледявания. Много често един минимален пропуска от ваша страна е в състояние да ви причини сериозни главоболия, които е можело да си спестите.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин