5-о място за Никола Цолов в спринта на „Силвърстоун“ във Формула 3

0707
2024

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов завърши 5-и в спринтовото състезание от седмия кръг за сезона на британската писта „Силвърстоун”. Това е четвърто поредно състезание, в което Никола печели точки, включително и победата му в Австрия и общо шести старт с точки от началото на сезона.

Никола стартира 8-и, като в първата обиколка Габриеле Мини, който е втори в общото класиране, успя да мине пред него. Почти веднага имаше виртуална кола на сигурността заради полуразпаднала се гума, а след изтеглянето й Никола веднага атакува Мини и си върна 8-ото място.

Веднага след това пък имаше кола на сигурността заради инцидента на „Копс” между Оливър Гьоте и Макс Естерсън, но в 8 обиколка състезанието беше рестартирано. Цолов преследва движещите се пред него Алекс Дън и Чарли Вурц, атакува ги в 12 обиколка, а те се удариха секунди след това.

Така Никола излезе шести, преследван от Мини, в последните 3 обиколки двамата се бореха за тази позиция, като италианецът подложи на страхотна преса Цолов, който обаче издържа до финала.

След финала съотборникът на Никола Кристиан Менсъл, който завърши пети, беше наказан с 5 секунди и това изкачи Никола на петото място в крайното класиране. С тези 6 точки от днес Цолов вече има 50 и се изкачи на 8-ото място в общото класиране.

Утре е основното състезание на „Силвърстоун” с дължина 22 обиколки, а стартът му е в 10:20 часа българско време. Никола Цолов стартира от 8-ото място.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин