5 неща, които не знаете за E-Legend

2805
2019

Peugeot E-Legend по време на Concorso d’Eleganza: шеф-дизайнерът Жил Видал сподели с AUTO BILD пет неща, които до този момент бяха неизвестни!

Peugeot E-Legend определено прави впечатление: малко повече след половина година, откакто бе показан на автосалона в Париж 2018, студията продължава да привлича погледите. Сега E-Legend beim бе показан на престижното изложение Concorso d’Eleganza Villa d’Este край езерото Комо и се изправи в класа концептуални модели и прототипи срещу Bugatti La Voiture Noire, Touring Superleggera Sciádipersia Cabriolet и др.!

В рамките на Concorso d’Eleganza 2019 на езерото Комо шеф-дизайнерът на Peugeot Жил Видал спомена пет факта за Peugeot E-Legend, които досега бяха неизвестни!

1. Peugeot E-Legend е 8K-автомобил

Какво следва след 4K? 8K! Жил Видал издаде, че напълно електрическият модел E-Legend се разглежда в дизайнерския център в Париж като „8K-автомобил“. Разяснението на шеф-дизайнера: 4K междувременно е познат на почти всеки. С ултраострите си ръбове E-Legend въвежда новото ниво на дизайна, също както и новото ниво при резолюцията на изображението: 8K! Важна част от изчистения дизайн са линиите, които ще бъдат използвани в бъдещия дизайнерски език на Peugeot.

2. Броните не са фиксирани

При по-внимателно вглеждане си проличава, че черните метални брони на E-Legend са леко раздалечени от каросерията отпред и отзад. Така те не само наподобяват за впечатляващите брони на Peugeot 504, но и скъсяват визуално предния и задния надвес на каросерията.

3. Страничните прагове имат определена функция

В профила на Peugeot E-Legend вниманието привличат разполагащите със сложен дизайн странични прагове, които карат каросерията да изглежда с по-елегантен профил. Видал обяснява, че страничните прагове служат и като рамка на батериите, които са разположени в дъното на автомобила. Предната част на прага е оребрена, което има за цел да подпомага охлаждането по време на зареждане.

4. Капачката на главината на колелото винаги е нагоре

Капачките на главината на всяко колело с емблемата с лъв и надпис Peugeot остават в изправено положение и по време на движение. Тази екстра ни е позната от години от различни модели на Rolls-Royce като Phantom, Wraith или Dawn. Със сигурност това не е иновация, но е един много симпатичен детайл, какъвто от Peugeot досега не са предлагали.

5. 3D-задните светлини ще стигнат до серийно производство

В задницата на E-Legend впечатление правят преди всичко задните светлини, които с отчетливата си графика наподобяват на актуални модели на Peugeot като 508. За разлика от 508 светлинната графика на E-Legend е изпълнена триизмерно. Видал споменава, че от Peugeot са подготвили тези 3D-задни светлини за серийно производство.

Накрая идва ред на въпроса: ще се появи ли E-Legend серийно?

Макар отзивите и интересът спрямо студията да надминаха очакванията, Peugeot продължава да не планира серийно производство на E-Legend. Край езерото Комо Жил Видал все пак спомена, че се водят разговори за евентуална малка серия на модела, която ще стигне до пазара.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин