Български инженери организират първия Хакатон с автомобилна насоченост у нас

Система за безопасно шофиране, свободна за ползване от всички - цел №1 на състезанието


19
февр.
2018

На 19 февруари стартира първото състезание за разработка на софтуерни продукти с автомобилна насоченост. Хакатонът има за цел да създаде продукт с отворен код, лесно достъпен за всички, който да предупреждава шофьорите за опасни ситуации на пътя с цел предотвратяване на пътни инциденти. Хакатонът е организиран по инициатива на българските инженери от софийския хъб на компанията Вистеон, които търсят съмишленици, с които да обединят усилията си около каузата за безопасното шофиране.

Хакатонът ще се проведе в три етапа. Всеки, който иска да се включи в състезанието, може да направи това от 19 февруари до 15 март, като изпрати кратко описание на своя проект в сайта на компанията: http://visteon.bg/hackathon/ . На 19 март ще станат ясни имената на участниците, които са изпратили най-добрите проекти. Реалното разработване на предложените решения ще се състои на 28 март в технологичния център на компанията в София. По време на работата, участниците ще реализират софтуерните си идеи върху хардуер, предоставен от Вистеон България. На 29 март ще бъде излъчен победител в състезанието, който, заедно с инженерите от компанията, ще представи своето решение.

Вистеон България е най-големият развоен център на един от водещите световни доставчици на автомобилна електроника и единственият, фокусиран изключително върху електрониката в купето. Опитът на инженерите-доброволци, организиращи събитието, и наличието на сравнително достъпна електроника ще позволят със създадения софтуер да имаме решение, което да бъде публично, лесно достъпно за всички водачи и лесно приложимо в автомобилите, които не разполагат с новите системи за сигурност. Зад  каузата за превенция на пътнотранспортни произшествия застават и Аутомотив Клъстер България, AUTO BILD България и СмартНюз. Повече информация за първия Хакатон с автомобилна насоченост на Вистеон България можете да намерите тук: http://visteon.bg/hackathon/ .

Още по темата

Card image cap
Най-масовото участие на абитуриенти и рекордни единични дарения в кампанията #steniskanabala през 2016 г.

13
окт.
2016

Благотворителната инициатива #steniskanabala бе припозната от 1418 млади и пораснали абитуриенти, които отидоха с тениски на бала, изпращането или годишнината от завършването си през 2016 г. – най-масовото участие на зрелостници и единични дарители чрез поръчка на тениски досега.

Card image cap
Federal-Mogul Motorparts представя среден клас дискови накладки за след продажбено обслужване Wagner QS®

9
ное.
2016

Серията накладки покриват 90% от автопарка с камиони и ремаркета

Card image cap
Lada Vesta и Hyundai i30 на панаира в Пловдив

7
сеп.
2017

Skoda ще представи на „Автосвят Пловдив“ новия Karoq

Card image cap

В последния брой:

Архив >