48 пилоти ще участват на планинското в Кюстендил


24
авг.
2021

Четиридесет и осем пилоти, сред които петима от Република Северна Македония, ще участват в последния, VI-ти, кръг от националния шампионат по планинско изкачване, който ще се състои този уикенд край Кюстендил. Оспорваната надпревара ще определи шампионите в осемте класа, като основните претенденти са заявили участие.

Автомобилното състезание ще се проведе на едно от най-техничните трасета в България, което е с дължина от 5 км. Стартът ще е в с. Богослов, а финалът – в курортната местност „Студен кладенец”, гр. Кюстендил. Организатор е Диамо Рейсинг Тийм в партньорство с община Кюстендил.

В събота, 28 август, от 08:30 ч. до 11:40 ч. на площад Велбъжд в Кюстендил ще е административният и технически преглед на участващите автомобили и състезатели. Официалното откриване ще е на същото място от 12:30 ч., а брифингът ще се проведе в 13:00 ч. Официалните тренировки ще стартират в 14:30 ч., като пилотите ще имат възможност да проучат трасето в 3 манша.

В неделя, 29 август, в 11:00 ч. ще е официалният старт на състезанието в с. Богослов. То ще протече в 2 манша. Награждаването се очаква да е в 15:00 ч. в село Богослов. За публиката организаторът е предвидил шоу с дрифт автомобили, както и определени места по дължината на цялото трасе, така че да се гарантира безопасността на феновете и същевременно да има видимост към атрактивното каране на пилотите. Местата за публиката ще бъдат обозначени с табели и оградени с ленти. Организаторите очакват засилен интерес от страна на публиката. Движението по трасето ще бъде затворено ор 13:30 часа в събота, 28 август, а в неделя – от 10:00 ч.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин