450 коли увредени с лепило във Волфсбург


14
ян.
2019

Полицията в германския град Волфсбург е изправена пред много странен случай: от април 2017 над 450 автомобила са омазани с лепило, което им причинява щети на обща стойност 1,5 млн. евро. Последната „атака“ е върху един VW Tiguan и три VW Golf. Интересното е, че всички пострадали коли са на лизинг.

Въпреки огромния брой увредени автомобили за близо две години от полицията смятат, че във всички случаи става въпрос за един-единствен извършител, който използва прикритието на нощта и омазва колите с лепило. До момента не се забелязва систематичност в действията – защото „нападения“ над МПС-тата са регистрирани в зоната на целия град. Във всички случаи е използвано специално лепило, което уврежда не само лака, но и материала под него – и така се създават щети за високи суми.

Още по темата

Card image cap
Mazda Vision Coupé Concept: поглед към новата „шестица“

25
окт.
2017

На изложението в Toкио Mazda ще представи лимузина с четири врати. Дали Vision Coupé Concept всъщност не е предвестник на следващото поколение Mazda6?

Card image cap
Мюнхен обмисля забрана за движение на дизелови автомобили

16
юни
2017

Тревожни резултати след измерванията на вредните емисии: кметът на Мюнхен е на мнение, че решението е забрана за движение

Card image cap
По магистралите на Северна Корея: пътуване в безкрайността… или в нищото?

2
авг.
2017

Тук автомобилите са рядкост – и нямаш право да караш сам без специално разрешително

Card image cap
Nissan представя електрически SUV с 435 „коня“

25
окт.
2017

Изцяло електрическият, напълно автономен концептуален автомобил, въплъщава бъдещето на Nissan Intelligent Mobility

Card image cap

В последния брой:

Архив >