450 коли увредени с лепило във Волфсбург


14
ян.
2019

Полицията в германския град Волфсбург е изправена пред много странен случай: от април 2017 над 450 автомобила са омазани с лепило, което им причинява щети на обща стойност 1,5 млн. евро. Последната „атака“ е върху един VW Tiguan и три VW Golf. Интересното е, че всички пострадали коли са на лизинг.

Въпреки огромния брой увредени автомобили за близо две години от полицията смятат, че във всички случаи става въпрос за един-единствен извършител, който използва прикритието на нощта и омазва колите с лепило. До момента не се забелязва систематичност в действията – защото „нападения“ над МПС-тата са регистрирани в зоната на целия град. Във всички случаи е използвано специално лепило, което уврежда не само лака, но и материала под него – и така се създават щети за високи суми.

Още по темата

Card image cap
Prius с автономен пробег до 1000 км

9
авг.
2016

По-голяма батерия трябва да превърне новия Toyota Prius Plug-in шампион на дълги разстояния. Ще са възможни почти 1000 км без презареждане

Card image cap
GR-rrr: наточената линия на Toyota

28
сеп.
2017

С „GR“ Toyota ще обозначава спортните версии на масовите си модели. Спортната дивизия предлага модификации на три нива. AUTO BILD има цялата информация!

Card image cap
Lexus обува Nike

13
февр.
2019

Card image cap

В последния брой:

Архив >