Dunlop и Goodyear заемат първо и второ място в тестовете за зимни гуми


11
окт.
2017

Тест за зимни гуми GTÜ / ACE

Категорията автомобили и гуми за SUV процъфтява. Ето защо тази година Gesellschaft für Technische Überwachung (GTÜ) и ACE AutoClub Europa решиха да тестват осем зимнигуми, с размер 235/55 R17, на Ford Kuga за способностите им в зимни условия. Изпитанията, проведени в Швеция и Германия, обявиха Dunlop Winter Sport 5 SUV за победител в теста, а второто място бе за Goodyear UltraGrip Performance Gen-1.

GTÜ и ACE обявиха Dunlop Winter Sport 5 SUV за “препоръчителни“, тъй като последователно получи най-високи оценки в зимни, мокри и сухи условия. Dunlop Winter Sport 5 беше особено убедителна при спиране на мокро, което според ACE / GTÜ е много важно качество на гумата.

Тестванатагума Goodyear UltraGrip Gen-1 бе „препоръчана“ от GTÜ и ACE. Също като Dunlop Winter Sport 5 SUV, UltraGrip Performance Gen-1 се представи много добре във всички категории. Освен много убедителното представяне на сняг, мокро и сухо,гумата също се оказа много тиха.

 

Тест за зимни гуми ADAC / TCS / ÖAMTC

Като част от съвместните тестове за зимни гуми от 2017 г. ADAC, TCS и OEAMTC тестваха 16 зимни гуми, с размер 215/65 R16 H за малки SUV автомобили. Също като в теста на GTÜ / ACE, Dunlop Winter Sport 5 заема първо място, следван от Goodyear UltraGrip Performance Gen-1, която споделя второто място с BF Goodrich и Nokian. Според ÖAMTC “Dunlop Winter Sport 5 няма никакви слабости по отношение на безопасността и се справя добре по отношение на горивната ефективност и износването на гумите“

Гумата Goodyear UltraGrip Performance Gen-1 получи и най-високите оценки за горивна ефективност и нивото на шум, като същевременно получи похвала за възможностите си на суха и мокра настилка, както и на лед.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин