404 к.с. във Fiat 500? Никакъв проблем!


23
мар.
2017

Pogea Racing – тази тунинг фирма е известна сред феновете като специалист в преобразяването на италиански автомобили. Сега Pogea представя нов проект – Ares. Под сивата лакировка разпознаваме Abarth 500, спортната версия на сладкия мъник на Fiat. Калниците са по-широки с 24 мм на всяка страна (предната и задната ос). От карбон са направени предната и задната броня, предният капак, задният спойлер и спойлерът на покрива, както и корпусите на страничните огледала. Използваните от Pogea джанти са с размер 8×18 цола, обути със спортни гуми Michelin.

Особено впечатляващо е онова, което се крие под капака на Ares – малкият 1,4-литров турбомотор разполага с невероятните 404 к.с. и 445 нютонметра. Спринтът до 100 км/ч се взима за 4,7 секунди. Максималната скорост е 288 км/ч.

Вътрешното пространство на Ares не е останало недокоснато от тунинг специалистите. Пасажерите седят в седалки тип корито, а всички пластмасови част са заменени с кожени елементи или част от алкантара. Този горещ и наточен Abarth е лимитиран на пет екземпляра? Цената? 120 000 лв.

 

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин