400 км с едно зареждане за Zoe

Eлектромобилът вече предлага рекорден пробег от 400 км по цикъла NEDC, който е два пъти повече от пробега на модела при лансирането му


29
сеп.
2016

Renault представя новата батерия Z.E. 40 за Zое, с която моделът вече предлага рекорден пробег от 400 км според цикъла NEDC. Новата батерия на електрическото Renault има пробег в реални пътни условия от 300 км в смесен цикъл.  Zoe е най-продаваният електрически автомобил в Европа и предлага реална алтернатива на автомобилите с двигатели с вътрешно горене, тъй като дистанциите от ежедневното шофиране са изцяло във възможностите на колата.

Новата батерия отстранява последната психологична бариера, която стои на пътя на покупката на електрически автомобил, тъй като потребителите на Zое вече могат да пътуват по-далеч – например за почивки извън града през уикенда. Новата литиево-йонна батерия Z.E. 40 (разработена съвместно с LG Chem) разполага с капацитет 41 кВтч (при стандартната версия на модела – 22 кВтч). Новата батерия е оптимизирана чрез работа по химията на клетките, за да се увеличи тяхната енергийна плътност, а не да се добавят допълнителни модули, които биха я направили по-тежка и по-обемиста.

Електронната система за контрол на батерията оптимизира използването на електроенергия по време на движение, докато новата система за рециркулация на въздуха поддържа температурата на батерията на постоянно ниво. Така се повишава икономичността на автомобила в много топло или много студено време.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин