40% от продажбите на Toyota Motor Europe (TME) през първото шестмесечие са хибриди


7
юли
2017

Toyota Motor Europe днес оповести резултатите от продажби за първото полугодие на 2017 – общо 527,000 автомобила Toyota и Lexus или увеличение от +11% спрямо 2016. Общият пазарен дял на групата се увеличава до  4.9%.

Продажбите на хибридни автомобили нарастват с +44% спрямо същия период на предишната година до 208,300 автомобила. Хибридите вече представляват 40% от общите продажби на TME и внушителните 50% за Западна Европа.

Lexus допринася за налагането на хибридната технология с 63% от продадените автомобили с хибридно задвижване и 99% в Западна Европа.

Успешното лансиране на Toyota C-HR доведе до силен старт на 2017, а около 80% от клиентите на модела избират хибрид.

Силното представяне през първото полугодие се подкрепя от продажбите на Yaris Hybrid (+7%), RAV4 Hybrid (+75%) и новите поколения Hilux (+36%) и PROACE (+223%).

Д-р Йохан ван Зил, Президент и CEO на Toyota Motor Europe, коментира: “Европейският пазар продължи с доброто си представяне през второто тримесечие на годината и ние се представяме по-добрe от пазара като цяло. Продажбите ни се увеличиха със забележителните +11%. Хибридната ни гама от общо 15 модела Toyota и Lexus, най-голямата в автомобилната индустрия, доведе до този двуцифрен ръст в продажбите. 40% от нашите продажби сега са хибридни автомобили, което показва положителните нагласи на европейските шофьори към хибридната технология. Щастлив съм да приветствам всички нови водачи на хибридни автомобили в семейството на Toyota.”

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин