4-кратният рали шампион на България Мирослав Ангелов загина при тестове

2110
2023

4-кратният рали шампион на България Мирослав Ангелов загуби живота си днес по време на тестове над село Тушовица до Шумен. Пилотът почива след катастрофа в болница, където е откаран и навигаторът му Георги Гаджев. В рамките на тренировки над селото екипажът излита от трасето и се удря в бетонно съоръжение. Гаджева успява да помогне и да извади пилота от автомобила, минути преди машината да се запали, съобщава NOVA.

С oгромен брой травми Ангелов е закаран в шуменската болница. Въпреки че е реанимиран в линейката и медиците правят всичко по силите си, за да го спасят, в болничното заведение пилотът умира. При навигатора са установени счупен таз, както и множество охлузвания. Той остава в реанимация, но според медиците състоянието му е стабилно.

„Освен отличен пилот, Мирослав бе много добър човек. Бореше се честно, сърцато и винаги с желание за победа. Дълбок поклон!”, пише министърът на младежта и спорта Димитър Илиев в съболезнователен адрес до роднините на Ангелов.

Вчера Ангелов стартира кратка тестова програма на макадам с помощта на бившия заводски пилот на Mitsubishi в Световния рали шампионат Кристиан Солберг. Ангелов и навигаторът му трябваше да участват в последното състезание от рали шампионата на Румъния в края на този месец.

През последните години пилотът на „Мегапорт Рейсинг“ Ангелов инвестираше много в развитието си и радваше феновете по отсечките с последните еволюции на Skoda Fabia R5. Въпреки че започва кариерата си като пилот в сравнително напреднала възраст, Ангелов не спираше да върви напред и да се раздава сърцато по отсечките.

Извън спорта Ангелов беше известен като собственик на „Мегапорт“ ЕООД – водеща компания в производството на полимерни и ко-полимерни фолиа, опаковки и материали на Балканския полуостров.

Очаквайте подробности за инцидента.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин