3D дигитално табло за най-луксозния SUV Hyundai

1803
2020

От доставчика на автомобилната индустрия Continental обявиха, че ще представят готов за серийно производство 3D дисплей за бъдещата топверсия на Genesis GV80, най-луксозния SUV от концерна Hyundai. Не са необходими специални очила, за да виждате триизмерното изображение, тъй като то се генерира с помощта на вътрешна камера и т.нар. „паралакс бариери“. Тези „ребра“ разделят изображението за зрителя по такъв начин за дясното и лявото око, че човек го възприема като триизмерно. За да поддържа 3D изображението, Continental включва и интериорна камера в този технологичен пакет. Камерата разпознава зрителната линия на водача и съответно се адаптира спрямо нея. Камерата също така „бди“ и изпраща известия, когато разпознае умора или когато водачът се взира в екрана твърде дълго.

Според Continental 3D-изображенията в дигиталните дисплеи могат да бъдат полезни за водача и няма да го разсейват. Представяйки различни пътни знаци, съобщения за трафик или други инфотейнмънт съобщения в 3D-визия, ще бъде по-лесно за водача да се фокусира върху важното, отколкото при 2D-дисплей.

За да осъществи тази технология без да променя радикално системата, Continental променя начина, по който „мозъците“ на автомобила работят в момента. В момента има множество малки контролни модули, които са свързани към отделни екрани. В бъдеще Continental си представя намаляване на контролните модули и само няколко „високопроизводителни компютъра“, които ще управляват всичко. С всички дисплеи, свързани в един компютър, са възможни повече функции, включително плъзгане и местене от екран на екран или в бъдещи автономни превозни средства, където възпроизвеждат едно видео на множество екрани едновременно. Continental нарича това Cross Domain Hub.

https://www.instagram.com/p/B9odMYlgO4H/?utm_source=ig_embed

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин