/ 39 състезатели стартират на „Писта София“

39 състезатели стартират на „Писта София“

На 16 септември 2023 г., в навечерието на празника на София, ще се проведе „Писта София“, в партньорство със Столична община. Надпреварата се провежда в рамките на Европейската седмица на мобилността и подкрепя Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL в кампанията им „Ден без загинали на пътя“ в рамките на Дните на безопасността на пътя между 16-22 септември с мото „Остани жив!“, „Пази живота!“.

В 27-то издание на едно от най-големите автомобилни състезания в България ще вземат участие 39 състезатели, разделени в четири класа – „Лада“, „Спорт“, “Туринг“ и „Макси“. 

Маршрутът,  дълъг 2400 м, стартира от „Бизнес парк София“, минава през тунела на бул. „Александър Малинов“, моста над Околовръстното шосе, „Геридидж Парк“ и финишира отново пред „Бизнес парк София“.

Състезанието ще продължи през целия ден. Тренировките ще се проведат от 8.00 до 12.30 ч., в 13.00 ч е официалното откриване на надпреварата, а стартът – в 13.30 ч. Награждаването ще се състои в 17.00 ч., като ще бъдат раздадени 27 купи. В рамките на „Писта София 2023г.“ зрителите ще могат да се възползват от „Дрифт Такси“.

Съвместно със Съюза на българските автомобилисти ще се проведе и семейното състезание „ Аз и моето семейство за безопасно движение“!

Семейни екипи ще бъдат предизвикани да покажат умения в майсторско шофиране, теоретични знания по безопасно движение и адекватни реакции при настъпване на ПТП. Децата също трябва да покажат знания по безопасност на пътя и умения с велосипед или пък да нарисуват своята представа за поведение на децата на пътя.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин