38-инчов дисплей в таблото на новия Cadillac Escalade

0502
2020

Любимецът на рап звездите Cadillac Escalade дебютира в своето пето поколение. Луксозният SUV с три реда седалки е пораснал на размери и е по-просторен отвътре. За първи път в историята освен стандартния 6,2-литров V8 (420 к.с.) клиентите ще могат да поръчат и дизел (6 цилиндъра, 277 к.с.). И двата агрегата ще бъдат комбинирани с 10-степенен автоматик, а задвижването ще бъде задно или 4х4. В САЩ цените на модела ще стартират от около 75 000 долара, а продажбите ще започнат през втората половина на 2020 г.

Сред най-отличителните характеристики на новия Escalade е огромният OLED-дисплей на инфоразвлекателната система. Той е първият екран от подобен тип с извито стъкло, използван в серийно произвеждан автомобил. Самият дисплей е съставен от общо три дигитални панела. Единият (7,2 инча) е от лявата страна на волана, точно до главния инструментален клъстер. Вторият е на практика дигитално арматурно табло (14,2 инча) пред водача – на него се виждат скорост, навигационни указания и т.н. А третият е 16,9-инчов – на инфоразвлекателната система, показващ информация за навигацията, аудиосистемата, телефона и др. От Cadillac обещават качество на картината като при 4К телевизия.

Друга важна иновация е системата Super Cruise, която интегрира не само адаптивен круиз контрол и асистент за следене на лентата, но и възможност за автономно управление по магистралите. Разбира се, системата не позволява на водача да отиде на задната седалка и да заспи, но му дава възможност да пътува без да контролира волана, газта или спирачката – налага се единствено да гледа напред, за което електрониката зорко следи.

За първи път отзад Cadillac Escalade ще разчита на независимо окачване, което ще подобри возията. Както и досега, каросерията използва носеща рама.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин