37 пилоти срещу малкия Шумахер

Благодарение на участието на Мик Шумахер ADAC Формула 4 се превръща в една от най-коментираните надпревари за „подрастващи“ състезатели. Първото състезание за сезон 2016 ще бъде на „Ошерслебен“


15
апр.
2016

След две победи в италианската Формула 4 в Мизано е ясно, че сред най-сериозните претенденти за титлата в германската ADAC Формула 4 ще бъде Мик Шумахер. Синът на 7-кратния шампион в F1 започва своя втори сезон и в лицето на Prema има един от най-добре развиващите се тимове зад гърба си.

С 37 пилоти малкият Шуми трябва да се бори заедно със своя болид Tatuus Abarth със 160 к.с. Сред тях има четирима ученици на чичо му Ралф, който е акционер в школата на Гернард Унгар. Към опонентите на Мик се причислява и кадърът на Deutsche Speed Academy Янес Фитие, както и Луи Гашо, сина на Бертран Гашо, пилотът, който заради 2-месечен престой в затвора дава шанс на Михаел Шумахер да дебютира във Формула 1. В новия сезон на сериите ще се включат и четири дами – Мишел Халдер (Engstler), Мерилин Нидерхаузер (Rössler), Кари Шрайнер (US) и София Фльорш (Motopark). В програмата за „Ошерслебен“ са включени общо три състезания.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин