360 000 лева и 600 к.с. за Lamborghini-то SUV

Lamborghini Urus ще бъде при дилърите през пролетта на 2018 г. Поръчките на SUV-a обаче вече започнаха. AUTO BILD разкрива най-важното за модела


25
ян.
2017

Lamborghini Urus ще бъде при дилърите от пролетта на 2018 г. и ще се продава на цени от 360 000 лева нагоре. По данни на търговци предварителните поръчки вече са започнали и интересът към новия SUV е сериозен. Urus използва същата платформа като Audi Q7 и Bentley Bentayga. „Италианецът” ще разчита на 4-литров V8 Biturbo с над 600 к.с. – за да може да конкурира успешно Porsche Cayenne Turbo и BMW X5 M. Двигателят е разработен специално за Urus и първо ще бъде монтиран именно на SUV-а. Така вероятно Lamborghini-то ще „открадне” титлата за най-бърз SUV от Bentley Bentayga (608 к.с. и 301 км/ч).

При това Urus трябва да бъде напълно пригоден за всекидневно шофиране. Така пред инженерите на Lambo вече са поставени нови фокуси като комфорт, простор и удобство при шофиране. Арматурното табло на „голямото момче” трябва да се различава значително от това на Aventador и Huracán. Интериорът ще предлага достатъчно място и ще се различава значително от този на представения през 2012 г. в Пекин прототип. Вероятно ще има и специална версия Superleggera, а пускането на Plug-in хибрид вече беше потвърдено.

3000 Urus-а трябва да бъдат продавани годишно

С Urus, който ще бъде произвеждан в Сант’Агата Болонезе, Lamborghini ще добави трети модел в гамата си. С базовата цена от 360 000 лева Lamborghini иска да направи по-голям своя кръг от клиенти и да продава по 3000 бройки от модела годишно. Официалната премиера на модела ще бъде на изложението във Франкфурт през 2017 г. или на автосалона в Женева през следващата година.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин