35 автомобила на старта на Дрифт Сливен през този уикенд


3
май
2019

35 са заявените състезатели в 1-ви кръг от „Български дрифт шампионат“, който ще се проведе през този уикенд на писта „Бършен“ в гр. Сливен (4-5 Май).

Надпреварата ще приюти 16 участници в клас Pro 2 и 19 в клас Pro 1, като така сливенската надпревара дава сериозна заявка да бъде един от най-посещаваните кръгове от „Български дрифт шампионат“ през сезон 2019.

Сред заявените участници са националният дрифт шампион за 2018 в клас Pro 1 Павлин Пенев (BMW Е30), шампионът за 2018 в клас Pro 2 Недялко Недялков (BMW Е30), Иван Иванов (BMW Е30), преминаващият от Pro 2 в Pro 1 Стефан Младенов (BMW Е36), Красимир Стефанов (Nissan S13), дъщеря му Кристалина Стефанова (Nissan S13) и др.

За съдийството ще отговарят Волен Василев и колегите му от Гърция Анестис Димополус и Давид Берес. Те ще оценяват състезателите по четири критерия: линия, ъгъл, стил и скорост.

Дрифт Сливен ще започне с откриване и представяне на пилотите в петък от 19:00 ч. на площад „Хаджи Димитър“.  В събота  от 10:00 ч. ще стартират свободните тренировски и квалификацията, започвайки с клас Pro 2. Тандем тренировките и директни битки ще се проведат в неделя от 09:00 ч.

Организаторите  АСК „Скорпион“ и община Сливен са подготвили изцяло нова конфигурация, която ще бъде обявена на участниците днес.

Още по темата

Card image cap
Българският отбор осми на планинския „Мастърс“ (ВИДЕО)

10
окт.
2016

Каменов с проблем в двигателя на втория манш

Card image cap
VW с двойна победа на „Монте Карло“

25
ян.
2016

Първо и второ място за VW Polo R WRC: Себастиан Ожие спечели откриващия кръг на Световния рали шампионат, а среброто отиде при съотборника му Aндреас Микелсен. За Hyundai остана третото място

Card image cap

В последния брой:

Архив >