338 км/ч: полицията все пак успя да спре водача на Porsche


28
сеп.
2018

Един австриец се движел по магистралата със своето Porsche 911 GT3 – със скорост над 300 км/ч. След като полицията най-накрая успяла да го спре, сега мъжът е заплашен от глоба в размер на няколко хиляди евро!

През нощта срещу 26-ти септември водач на Porsche нарушил всички правила за движение по пътищата, като успял да реализира няколко рекорда. С автомобил Porsche 911 GT3 34-годишният австриец се движел по магистрала A1 със скорост 338 км/ч! Ограничението на скоростта е както и в България – 140 км/ч. Изплашени водачи на автомобили сигнализирали в полицията, но дори и служителите на реда не успели да спрат суперспортиста (500 к.с., цена от 300 000 лв.). Просто Porsche-то се движело прекалено бързо – със средна скорост 280 км/ч от Мелк в посока Амщетен. Накрая няколко полицейски автомобила препречили пътя на „състезателя“ и мъжът бил принуден да спре заради блокадата на пътя.

След това се оказало, че водачът на Porsche-то не притежава и валидна шофьорска книжка. Все пак австриецът се оказал благоразумен и признал всичките си прегрешения. Сега му е повдигнато обвинение и го чака наказание от глоба в размер на няколко хиляди евро.

 

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >