33 490 лв. за 3-цилиндровото Renault Captur на пропан-бутан

0903
2020
Text Box: 9 МАРТ 2020

Новото поколение на най-продавания компактен SUV в Европа вече се предлага и във двугоривна версия TCe 100 LPG, налична за всички нива на оборудване на модела.

От март 2020 новото Renault Captur се предлага с двугоривен двигател, новия трицилиндров турбиниран TCe 100 на пропан-бутан. Той предлага подобрена ефективност, която позволява смесен разход на гориво между 7,6 и 7,9 л/100км  и CO2 емисии между 123 и 128 г/км. Максималният въртящ момент е 170 Нм от 2000 об/мин, което го прави подходящ за широк спектър дейности, като същевременно намалява разхода на гориво и CO2 емисиите. Този двигател отделя около 8% по-малко CO2 емисии от еквивалентния бензинов двигател.

Интеграцията на уредба за пропан-бутан в новото Renault Captur е операция, извършвана директно в завода. За клиента това означава: лесна поръчка, без допълнително забавяне и едно лице за контакт за гаранцията и поддръжката на автомобила в мрежа, обучена за работа с тази технология.

Още от самото начало бензиновият двигател е проектиран да работи на пропан-бутан. Допълнителната бутилка за пропан-бутан, изработена от високоякостна стомана, е разположен на мястото на резервната гума, без да пречи на резервоара за бензин, като по този начин се запазва обемът на багажника. Възвратен клапан, 80% ограничител на запълване, ограничител на дебита, електромагнитен клапан и предпазен клапан допълват техническата система.

Автомобилът може да работи или на бензин, или на пропан-бутан. Той е оборудван с два отделни резервоара, един за бензин и един за пропан-бутан. С два пълни резервоара автомобилът покрива пробег от над 1000 км.

Превключването е лесно за водача. Преминаването от бензин на пропан-бутан и обратно се извършва по два начина: ръчно, чрез специален превключвател, разположен в купето (избраният режим след това се повтаря при следващо стартиране на двигателя) или автоматично, когато резервоарът за пропан-бутан е празен.

Новото Renault Captur ще се предлага в България от март на цени от 33 490 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин