/ 32 нови китайски SUV-a Haval Dargo за българските пожарникари

32 нови китайски SUV-a Haval Dargo за българските пожарникари

През този месец на официална церемония бяха предадени 32 броя нови автомобила модел Haval Dargo. На събитието присъстваха министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, гл. комисар Александър Джартов, директорите на регионалните дирекции, за които са предназначение автомобилите.

Доставката на високопроходимите автомобили се осъществява в рамките на проект „Интегриране, надграждане и оптимизация на процесите по превенция, готовност и реагиране на рискове от природен характер“, който е финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд“.

Тодор Стойков, търговски директор в „Българска автомобилна индустрия“ ЕАД, благодари на екипите, които се грижат за безопасността на населението и които опазват нашето материално и културно имущество и наследство, след което връчи символичния ключ на гл. комисар Джартов. Той от своя страна пожела на колегите си да ги използват по-често за обучения и тренировки, и по-рядко в реални работни ситуации, изискващи тяхната намеса.

Haval Dargo е SUV подходящ, както за града, така и за по-тежки извънградски условия. Високият пътен просвет, конструкцията от високоякостна стомана, интелигентното 4х4 с многодисков съединител Haldex от BorgWarner и блокажа на задния диференциал му придават нужната проходимост. Моделът разполага с ниво на автономност L2 и богато разнообразие от системи за активна и пасивна сигурност. За задвижването се грижи 2-литров турбобензинов двигател със 192 конски сили. Част от функциите, подпомагащи водача, са 360° система с камери за обзор около автомобила, система за автоматично аварийно спиране с функция за разпознаване на превозни средства, велосипедисти, пешеходци и функция Off-road Cruise control.

Haval Dargo не е първият модел от компанията Great Wall, използван за нуждите на българските огнеборци – oт няколко години те разполагат с предишното поколение на Н6. За нуждите на полицията (и жандармерията) също бяха закупени H6, както и от високопроходимия Hover и компактния Voleex C10.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин