3,2 милиона долара за началната сцена на Grand Tour

Вижте какво събра 150 автомобила и 2000 ентусиасти

0410
2016

Още когато Джеръми Кларксън, Ричард Хамънд и Джеймс Мей обявиха плановете си за автошоу с подкрепата на Amazon, беше ясно, че ни очаква нещо зрелищно. Наскоро триото публикува 30-секунден клип, с който загатва какво да очакваме, а видяното определено напомня на всичко онова, което харесваме в стария Top Gear. Макар че това бе достатъчно, за да разпали интереса на публиката, по всичко личи, че любимите лица от екрана се стремят към грандиозно начало на новия сезон по Amazon Prime. Според британския The Sun само за началните кадри на проекта са изразходвани около 3,2 милиона долара.

В тях са включени 150 превозни средства, 2000 автомобилни ентусиасти, акробати (сред които и такива на кокили), и шест реактивни самолета. По време на началните кадри Кларксън, Хамънд и Мей препускат през калифорнийската пустиня в специално пригодени за целта и боядисани в цветовете на американското знаме Ford Mustang. Съвсем наскоро Кларксън публикува снимка в Twitter, с която загатна какви автомобилни изненади ни очакват по време на кадрите. Според изданието сред 150-те машини, които следват триото в техните Mustang-и, са Rolls-Royce и Bugatti Veyron, като общата им стойност е около 25 милиона долара. Ако продължат в същия дух, един сезон би могъл да струва космическите 38,4 милиона долара.

Началото на Grand Tour е на 18-и ноември само по Amazon Prime и ще бъде излъчвано всеки петък в продължение на 12 седмици. Автогурутата планират заснемането и излъчването на три сезона, или общо на 36 епизода, в продължение на три години. Първите кадри са заснети в Йоханесбург, Южна Африка, а най-скорошните – в Южна Калифорния.

С Мат Лебланк като водещ на Top Gear за два сезона напред, определено ще бъде интересно да видим по какъв начин ще се развие продължението на най-известното автомобилно шоу – което вече има много сериозен конкурент.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин