32 броя SsangYong Rexton за „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ВИДЕО)


17
фев.
2021

Днес, 17.02.2021 г., в логистичния център на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Николай Николов получи от Васил Баров, президент на „Ратола Лизинг“ ключовете на нови 32 мобилни комуникационни системи, тип 1. За база при тях е използван SsangYong Rexton с 2,2-литров дизел със 181 к.с., 4х4 с блокаж на диференциала и ръчна трансмисия. Oфроуд машините на носеща рама са оборудвани с уредби за специален режим на движение и мобилни комуникационни TЕТРА радиотерминали.

Стойността на договора за доставка на мобилните комуникационни системи и гаранционно техническо обслужване е 2 617 694 лева без ДДС, а финасирането за закупуването на техниката е осигурено по проект „Интегриране, надграждане и оптимизация на процесите по превенция, готовност и реагиране на рискове от природен характер“ по ОП „Околна среда 2014-2020 г.“ Договорът за доставката на модерните мобилни комуникационни системи бе подписан на 25-и септември 2020 година и изпълнен предсрочно от изпълнителя по  Обособена позиция № 1 – „Ратола Лизинг“ ЕООД.

Проект „Интегриране, надграждане и оптимизация на процесите по превенция, готовност и реагиране на рискове от природен характер“ по ОП „Околна среда 2014-2020 г.“ е насочен към оптимизиране на превенцията, готовността и реагирането при риск от бедствия от природен характер (наводнения, свлачища и причинените от тях бедствия), както и извършване на адекватни анализи и оценки на различните видове риск.

Всъдеходът Rexton и изграденият на същата платформа пикап
Rexton Sports/Musso са предпочитани от силите за сигурност
(армия, полиция, гражданска защита) на редица държави заради
своята надеждност, висока проходимост и мултифункционалност.
Марката SsangYong, специализирана в производството на 4х4
автомобили, е доставчик на армията в родната си Южна Корея от
няколко десетилетия, като само от последното поколение Rexton са
закупени 500 бр. за нуждите на въоръжените сили още със старта
на модела.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин