3000 километра за една седмица с Taycan!


26
май
2021

Междинни резултати от продължителните тестове на AUTO BILD

С ВСИЧКО СЕ СВИКВА. Ако пътувате с Porsche Taycan във впечатляващия цвят Frozen Blue, трябва да имате предвид, че навсякъде ще ви заговарят. Докато навремето шофьорите на спортни коли бяха питани, колко вдига автомобилът, сега при Taycan въпросът винаги гласи: „Колко може да измине?“ Една седмица и няколко командировки из цяла Германия по-късно мога да дам отговор: въпреки огромната пърформънс батерия с капацитет от 93,8 кВтч. най-често не повече от 250 километра. При скорост 150 км/ч. Ако вдигнете с 4S максималната скорост от 260 км/ч, ще спирате за зареждане на всеки 100 километра. При едно такова спиране разговарям с водач на Tesla Model 3. Той се възхищава на Porsche-то, но не разбира, защо моделът струва над четири пъти повече от Tesla. Преди основанието би могло да бъде високото темпо, а днес и двата модела не се движат много бързо, за да пестят от пробега. Предимствата на страхотното пътно поведение, на по-директното управление и на изключителната мощност се топят все повече с всеки изминат километър. Следва ново зареждане – стига да има свободна станция. От станцията за бързо зареждане с 320 кВт. изтръгваме мижавите 31 кВт. Тъй като времето ни притиска, навигацията ни насочва към най-близката зарядна станция. Тя обаче се намира в забранена за достъп фирмена зона. При третата станция батерията показва 0 процента, но за съжаление картите за зареждане не биват приети. Когато след 20 минути всичко все пак започва да функционира, нервите ти са опънати до предела си. Определено не искаме да свикваме с това.

+ гениално пътно поведение, много прецизно управление, страхотно въздушно окачване. Освен това превъзходна мощност – повече просто няма накъде.

– въпреки голямата батерия пробегът при пътуване на дълги разстояния е прекалено малък. Заради голямото тегло разходът на енергия е висок.

PORSCHE TAYCAN 4S

СТАРТ 17-ти октомври 2020

ЦЕНА С ЕКСТРИТЕ 171 182 евро

ДОСЕГА СМЕ ИЗМИНАЛИ 26 538 км

ТЕСТОВ РАЗХОД НА ГОРИВО 24,1 кВтч./100 км

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин