300 допълнителни к.с. AMG GT R


11
ное.
2019

Тунинг-специалистите от Posaidon правят чудовището от Зеления ад още по-отровно и изтръгват почти 300 к.с. повече от битурбо V8 двигател!

Седем минути и единадесет секунди са нужни на Mercedes AMG GT R за една обиколка на пистата Нюрбургринг. Прекалено бавно – смятат хората от Posaidon. Тунинг-специалистите превръщат модела, наричан от Mercedes “ чудовището от Зеления ад „, в значително по-мощния RS 830+. Всъщност Posaidon се отказват от това, да посочат времето за обиколка на техния вариант. От 0 до 100 км/ч се достига за 2,9 вместо за 3,6 секунди, а максималната скорост е увеличена от 318 на 360 км/ч.

Почти 300 к.с. повече

Ако при името RS 830+ си помислите, че идва от мощността от 830 к.с., то ще се заблудите: до 880 к.с. са изтръгнали тунинг-специалистите от 4-литровият битурбо V8 двигател, като това е с почти 300 к.с. повече от серийната версия (585 к.с.). Максималният въртящ момент е увеличен от 700 на 1000 нютонметра. Възможна е още по-голяма мощност, но с оглед на 7-степенната автоматична трансмисия с два съединителя от Posaidon не са искали да прекаляват. Повече конски сили са възможни благодарение на две нови, по-големи турбини, на новите бутала и на спортния въздушен филтър. Принос имат и новият изпускателен колектор, Downpipe-овете със спортен катализатор и ъпдейт на софтуера за управляение на двигателя. От Posaidon са разработили 20-цолови изцяло карбонови джанти, които тежат само 4,9 килограма и дават благоприятно отражение върху управляемостта на автомобила.

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >