3-колесният Morgan минава на ток

0301
2018

Исторически модел за бъдещето? Така бихме могли да определим Morgan EV3 – електрически задвижвана триколка, създадена в знак на почит към легендарния 3-Wheeler, произвеждан в периода 1932-1952. Още през 2012 беше създаден „римейк“ на легендата с бензинов мотор, а през 2015 на изложението в Женева дебютира и прототип на ток. „Странната птица“ ще бъде на пазара през втората половина на настоящата година и ще има алуминиева каросерия с тръбна рама, както и някои карбонови елементи – благодарение на това теглото ще бъде редуцирано до 500 кг.

Ето защо мощността на електрическия двигател от 62 к.с. и литиево-йонната батерия с капацитет 21 кВтч ще бъдат напълно достатъчни за постигането на максимална скорост над 140 км/ч и за автономен пробег 193 км. На фона на всичко това цената от 70 хил. лева е стряскаща – но не и за ценителите на екстравагантното с дебели портфейли. В началото британците ще лансират специалната серия EV3 UK 1909 Edition от 19 екземпляра, разработена съвместно с модната къща Selfridges, която ще пусне и линия дрехи аксесоари, посветени на „екотриколката“. „Стартовата“ модификация ще бъде в черен цвят, с бронзови елементи отвън и интериор в черна кожа с алуминиеви компоненти.

За най-малките фенове (над 6-годишна възраст) Morgan вече предлага и умалената версия на модела – EV3 Junior. Нейният електродвигател позволява максимална скорост 16 км/ч, както и 16 км автономен пробег. Junior има дори задна предавка, окачване, светлини, дървено табло и облечена в кожа седалка. Не калкулирайте каква Dacia от шоурума можете да си вземете на цената от… 18 000 лева!

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин