295 800 лв. за новия електрически Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC+ с до 658 к.с.

1412
2021

Клиентите на Силвър Стар в България вече могат да поръчат новия Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC+ на стартова цена от 295 800 лв. с включен ДДС. Премиум лимузината с мощност до 751 к.с. (560 kW) е допълнително усъвършенствана със спорните гени на AMG дивизията от Афалтербах. Тя впечатлява със специфичните за марката технологии, от задвижващата система с два AMG електрически мотора до екстериорния и интериорния дизайн и емоционалното звучене на автомобила.

Стандартното оборудване на Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC+ включва задвижване и на четирите колела, активно управление на задната ос, въздушно очакване AMG RIDE CONTROL+ с адаптивна система за амортисьорите. Революционната технология за фаровете Digital Light, както и инфотеймънт системата MBUX Hyperscreen, също са налични в основния пакет. Базовата версия постига максимална обща мощност от 484 kW (658 к.с.) и максимален въртящ момент от 950 Нм.

С AMG SOUND EXPERIENCE луксозната лимузина придава ново, мощно звучене на електрическото шофиране. Озвучителната система на EQS 53 създава уникално преживяване с помощта на специални високоговорители, бас актуатор  и  звуков генератор. Тя идва в два варианта – Authentic или Performance. Това изключително AMG звуковo изживяване се създава с тоналност и интензитет, който да отговаря на шофирането в момента, на избрания режим на шофиране, както и може да се съобрази с желанията на водача.

Някои от основните акценти и пакети на Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC+:

  • С пакета AMG DYNAMIC PLUS максималната мощност може да се увеличи до 560 kW (761 к.с.) в режим RACE START с функция Boost. Тогава максималният въртящ момент на двигателя е до 1020 Нм. В този случай EQS 53 ускорява от 0-100 км/ч за 3,4 секунди при батерия със заряд минимум 80%. В основната версия AMG EQS 53 ускорява от 0-100 км/ч за 3,8 секунди (при минимум 80% заряд на батерията). Пакетът включва не само оборудване за динамично шофиране, но и например високо емоционалната и завладяваща AMG SOUND EXPERIENCE във вариант Performance.
  • AMG керамична високо ефективна композитна спирачна система (предна ос) гарантира къс спирачен път, прецизен контрол и максимална издръжливост. Сравнена със стандартната спирачна система, тя е по-лека, като това увеличава пъргавината на автомобила.
  • Пакет AMG Нощ прави екстериора още по-експресивен. За тази цел много от екстериорните елементи са изпълнени в черен гланц и в зависимост от избрания външен цвят това води до смели контрасти или плавни преходи.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин