AUTO BILD България / 280 000 лв. за VW T5 Multivan с двигател на 911 Turbo

280 000 лв. за VW T5 Multivan с двигател на 911 Turbo


19
дек.
2018

Моделите като този са просто родени за „гаври“ по германските магистрали. VW T5 Multivan разполага с място за минимум шестима души и техния багаж – но някой шантав тунинг маниак е решил да постави на буса двигател от Porsche 911 Turbo и да гледа сеира на разни „бързаци“, които се опитват да го изместят от лявата лента. 3,6-литровият боксер на 997, разположен отзад, генерира 572 конски сили и позволява достигането на максимална скорост 284 км/ч.

Естествено, мощността се предава към задните колела – което превръща „лудия Т5“ в достоен наследник на предшествениците си със задно задвижване, разположен отзад мотор и въздушно охлаждане. Скоростната кутия е 6-степенна ръчна, а диференциалът е с ограничено приплъзване. Окачването и шасито са „ъпгрейднати“ за по-добра управляемост, а за оптималното отрицателно ускорение се грижат 6-бутални апарати отпред и 4-бутални отзад.

Porsche-то обаче не е само в задвижването: в интериора, издържан в кафяво и цвят „слонова кост“, откриваме седалки, както и волан и арматурно табло от 911. В списъка с екстри влизат отопляеми седалки, автопилот, както и афтърмаркет инфоразвлекателна система, поддържаща Apple CarPlay и Android Auto и с дисплей за забавление на пътниците отзад. Най-стряскащото в целия проект е цената – 280 000 лева! Горе-долу за същите пари ще можете да си вземете чисто ново 911 GT3… Но там няма да можете да натоварите новия си гардероб или пералня!

 

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >