280 луксозни автомобила изчезнаха в Папуа Нова Гвинея


15
февр.
2019

След първата световна среща на високо равнище в Папуа Нова Гвинея, една от най-бедните страни в света, изчезнаха над 280 луксозни автомобила. Три месеца след големия форум през ноември 2018 местната полиция все още издирва многобройни автомобили, които бяха набавени единствено за интернационалната среща. Денис Коркоран, шефът на съответния отдел, отговарящ за колите, на 13-и февруари призова незаконно присвоилите машините лица да ги върнат. „Всеки, който по незаконен начин е присвоил държавна собственост, ще бъде преследван от закона и съден.“ За срещата в столицата Порт Морсби Папуа Нова Гвинея поръча от чужбина голям брой нови автомобили. Наред с луксозни SUV-ове от различни марки сред автомобилите бяха и 40 броя Maserati Quattroporte. Поръчката на скъпите коли посрещна сериозна критика. Полицията е успяла да открие 40-те Maserati-та, но другите 284 автомобила все още се издирват.

Предполага се, че много от превозните средства се използват за лични нужди. Говорител на полицията съобщава: „В момента все още извършваме разследване. Не знаем къде точно са колите.“ В срещата на Apec (oрганизацията за Азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество) взеха участие ръководители от над 20 страни, сред които Китай, Русия и САЩ. Въпреки големите запаси на полезни изкопаеми Папуа Нова Гвинея е една от най-бедните страни на планетата. В индекса за развитие на ООН тя е на 153-о място от общо 189 държави.

Още по темата

Card image cap
„100 шедьовъра. BMW Group – 100 години иновационна сила и предприемаческа смелост“ в музея на BMW

23
мар.
2016

Юбилейната изложба позволява да се насладите на уникални моменти от 100-годишната история на фирмата

Card image cap
Бронираният Maybach Guard в дрифт!

15
февр.
2016

AUTO BILD изпробва бронирата лимузина Mercedes S 600 Maybach Guard, която иначе транспортира само политици, крале и шефове на огромни компании

Card image cap
C-класа, A4 и Серия 3 на старо: лукс на приемлива цена

4
ян.
2018

Встъпителна такса в клуба на луксозните автомобили обикновено е висока. Възможно ли е влизането в този клуб да струва около 5000 лева?

Card image cap

В последния брой:

Архив >