250 персонални електрически превозни средства от Toyota за Олимпийските игри

1710
2023

В сътрудничество с МОК, МПК и Парижкия организационен комитет на Олимпийските и Параолимпийските игри, Toyota се е посветила на мисията да превърне Париж 2024 в най-иновативната витрина на приобщаващата и устойчива мобилност досега. Началото на този процес е гаранцията че спортистите и техните семейства, служители, доброволци и зрители могат да се движат устойчиво и безопасно.

Осигуряване на „мобилност за всички“

По време на Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж през 2024 г. Toyota ще предостави решения, които трябва да осигурят лесното придвижване за всички. За тази цел Toyota ще предлага продукти за лична и групова мобилност, които са предназначени за лесно придвижване за всеки.

На Олимпийските игри Париж 2024 г. Toyota ще предостави около 250 персонални електрически превозни средства, захранвани с батерии – за седящи C+walkS и за правостоящи C+walkT. И двата варианта имат максимална скорост от 6 км/ч и са оборудвани със системи за откриване на препятствия отпред, за да се гарантира безопасността на водачите и хората в близост. Вариантът за седящи ще бъде на разположение на спортисти, организатори и доброволци, докато „стоящата“ версия ще бъде раздадена на служители и доброволци, за да се улесни придвижването им към събитията на Париж 2024.

За ползващите инвалидни колички, Toyota ще осигури и електрически микро влекачи за инвалидни колички e-puller. Петдесет от тях ще бъдат налични по време на игрите Париж 2024 в селото на спортистите. Допълнителни 150 ще бъдат предоставени по време на церемонията по откриването на Параолимпийските игри, за да се гарантира, че спортистите в инвалидни колички имат лесен достъп и ще могат да се присъединят към това уникално събитие.

За да осигури справедлив и лесен достъп до тези лични технически решения за микромобилност в Параолимпийското село, Toyota ще ги предложи като услуга за споделена мобилност, поддържана от мобилното приложение KINTO Share. Споделянето на тези продукти ще увеличи в максимална степен възможността за използването им от параолимпийците и персонала и ще позволи по-висока ефективност на дейностите.

В допълнение към персоналните решения за микромобилност, Toyota ще разположи на различни места около 250 Accessible People Movers (превозни средства с лесен достъп, APM) с нулеви емисии. Базиран на успешния APM от Игрите в Токио 2020, новият APM е преработен и ще се произвежда в Европа, въплъщавайки духа на приобщаване.

APM на Toyota са проектирани с цел подпомагане на всички спортисти, както и организатори, доброволци и зрители с физически увреждания, включително ползващи инвалидни колички. Те ще поемат ролята на основни совалки в олимпийското и параолимпийското село и към местата за събития; паралелно с това някои ще пренасят дребни стоки и ще се използват в качеството си на превозни средства за спешна помощ. APM ще работят главно в зоните за сигурност на Париж 2024 г., превръщайки визията на Toyota „Мобилност за всички“ в реалност.

Освен това Toyota ще предостави 150 достъпни за инвалидни колички електрически автомобила Toyota Proace Verso, за да подпомогне мобилността на членовете на олимпийските и параолимпийските семейства в инвалидни колички. След Париж 2024 г. всички автомобили ще останат в района на Париж, където ще се използват за предоставяне на специализирани лични транспортни услуги на хора в инвалидни колички.

Като цяло Toyota планира да предостави 700 лични продукта за мобилност за „последната миля“, като C+walkS , C+walkT , електрически микро влекачи за инвалидни колички, 250 APM, както и 150 автомобила Toyota Proace  достъпни за инвалидни колички, наред с други решения за мобилност. По този начин Toyota ще гарантира, че спортисти, доброволци и организатори имат достъп до най-приобщаващия и устойчив автомобилен парк, съществувал някога на Олимпийските и Параолимпийските игри.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин