24 екипажа завършиха успешно ретро ралито около „Витоша“ (ГАЛЕРИЯ)


16
сеп.
2019

Предимно йънгтаймери взеха участие в тазгодишното Класик рали „Витоша“. Основната част от участниците в надпреварата, която освен традиционните за подобен тип изпитания за поддържане на зададена скорост включваше и майсторско шофиране по трасе с конуси на НИМ „Бояна“ и на летището до Сапарева баня, бяха собственици на йънгтаймери. Общо 32 екипажа застанаха на старта, като на финала имаше само четири отпаднали, но това бяха предимно участници с рекламна цел. В генералното класиране триумфира екипажът Георги Андонов/Йорданка Андонова с BMW 520i от 1988 г. Отборът на „Кърти дум“ дори смени автомобила си от Lincoln Continental Mark V с пикап Chevrolet – което е допустимо от регламента. Класик рали „Витоша“ се проведе със съдействието на кмета на район Витоша в Столична община инж. Теодор Петков.

Второто поредно издание на Класик рали „Витоша“ беше в разширен мащаб и се проведе в рамките на 2 дни с обща дистанция около 300 километра. По-голямата част от трасето премина в подножието на планина Витоша и околните прилежащи територии.

Още по темата

Card image cap
Mercedes-Benz 300 SD: когато S-клас прие турбодизела

27
февр.
2018

S-клас с дизелов двигател? В края на 70-те години това беше почти немислимо – когато в лицето на 300 SD се появява първият Mercedes с турбодизел и се превръща в огромен успех

Card image cap
Малката серия на Jaguar XKSS вече е разпродадена

14
юни
2016

Всичките девет оригинални суперспортиста от 50-те години XKSS, които бяха произведени наново от Jaguar в средата на 2016 година, вече са продадени. За внушителни суми!

Card image cap
Автомобилът на моя живот… Peugeot 205 GTI

22
апр.
2017

Страстта към бързото каране бе разпалена от един малък френски автомобил с голямо сърце

Card image cap

В последния брой:

Архив >