22 финалисти ще се борят за титлата “Най-ефективен шофьор на камион” в Optifuel Challenge 2017

Камион Renault Гама Т с полуремарке за 3 месеца безвъзмездно ползване е голямата награда в българския финал


20
юни
2017

22-ма участници ще се борят за титлата “Най-ефективен шофьор на камион” на българския финал на традиционното състезание Optifuel Challenge 2017. Решаващата надпревара ще се проведе на 22 юни в района на Разлог и Банско по трасе с дължина 34 км. Шофирането ще се проведе паралелно на два състезателни камиона Renault T 480 13L OPTIFUEL с ремаркета, които пристигат у нас специално за надпреварата от централата на Renault Trucks във Франция. Представянето ще се оценява въз основа на сравнителен анализ на консумацията на гориво и данни за начина на шофиране от системата Optifuel Infomax.

Голямата награда, предвидена от организаторите от Renault Trucks, е камион Renault Гама Т с полуремарке Schmitz Cargobull за безвъзмездно ползване от 3 месеца. Шампионът на България получава и правото да представлява страната ни на големия международен финал в Испания през октомври.

Финалистите бяха определени в серия от предварителни квалификации, проведени в 8 града в България – София, Плевен, Велико Търново, Варна, Бургас, Димитровград, Пловдив и Благоевград. За всяка от локациите бяха излъчени по двама шофьори с най-добър резултат и така се формира групата от 16 финалисти. Освен тях до националния финал достигнаха и най-добрите участници във вътрешнокорпоративните предварителни кръгове, които се проведоха в големи транспортни компании, работещи с камиони Renault. Така общият брой претенденти за титлата Най-ефективен шофьор на камион у нас тази година достигна близо 250.

Optifuel Challenge 2017 e четвъртото издание на състезанието, организирано от Renault Trucks. Тази година в него се включват над 2500 участници от 30 държави. Според регламента националните състезания излъчват 30 шампиони, които ще премерят уменията си по икономично шофиране на големия финал през октомври в Испания. Там българинът ще има шанс да спечели и голямата награда – камион Renault T 480 13L OPTIFUEL.

Големият финал в Испания ще се проведе в две части. В първия кръг участниците ще трябва да решат тест, който проверява знанията им, свързани с икономичното и екологично шофиране. Във втората фаза те ще трябва да ги демонстрират и на практика по време на 40-минутно шофиране на камион Renault Trucks T Optifuel. Победителят ще бъде определен на база комплексна оценка на постигнат нисък разход на гориво и поддържане на ефективна скорост.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин