21 000 долара за смяна на маслото на Veyron! (ВИДЕО)


20
юли
2018

Много хора с болка са разбрали, че „геройство“ не е само да си купиш скъп автомобил – а и да го поддържаш. Доказва го цената за смяна на маслото на Bugatti Veyron – тази наглед проста за повечето модели операция при суперавтомобила излиза… 21 000 щатски долара! Да, правилно прочетохте – горе-долу за същите пари ще можете да си купите нова-новеничка Skoda Octavia от шоурума.

Момчетата от Royalty Exotic Cars са направили видео, който представя обслужването на Veyron Mansory Vivere. Oт дългия 20 минути клип става ясно, че предшественикът на Chiron е изграден от 10 000 (десет хиляди) болта – затова на механиците им се налага да развъртат доста. Първото нещо, с което те се захващат при влизането на колата в сервиза, е да поставят под колелата специални колички-крикове, с чиято помощ каросерията да бъде повдигната. Това се налага, тъй като ограниченият клиренс на суперавтомобилите не позволява вкарването на „лапите“ на подемника.

Колко струва да поддържаш Veyron?

Докато повечето модерни автомобили имат една или две пробки за оттичане на маслото, при Veyron те са… 16! Почти 16 л е и смазочната течност, която момчетата изкарват от 8-литровия W16-мотор с четири турбокомпресора. Както се вижда от клипчето, основното предизвикателство за момчетата е свалянето на задния панел. Той, също както и подкалниците, е изработен от карбон. И ако 21 хиляди долара за смяна на маслото при Veyron ви се струват доста, по-добре изпийте чаша вода, преди да научите колко излизат новите гуми…

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин