21-годишен VW Lupo на 14 хил. км си търси нов собственик

2010
2023

Над 21 години и само на 14 140 километра: този VW Lupo изглежда като току-що излязъл от магазина! Вижте за колко се продава червеният „мъник“!

Може ли VW Lupo да бъде колекционерски автомобил? Е, GTI със 125 к.с. определено започва да придобива култов статус, отделно версиите 3L също имат своите фенове… но съвсем стандартно Lupo? Като цяло, малкият модел от Волфсбург не е сред най-желаните на сцената на „нютаймерите“ – но този червен екземпляр е наистина специален!

На пръв поглед въпросното Lupo изглежда като всяко друго. Какво тогава ни кара да да го наречем „специално“? Пробегът и състоянието! Регистрираният за първи път през март 2002 г. автомобил с дължина само 3,53 метра е изминал едва 14 140 километра за последните 21 години – това прави средно по 615 километра на година!

Автомобилът е с дължина 3,53 метра и не предлага много – но е практичен и икономичен.

Между 1998 г. и 2005 г. Lupo се произвежда първо във Волфсбург, а след това – от средата на 2001 г., в Брюксел, преди да бъде заменен от Fox. Между другото, на италиански Lupo означава вълк – надали обаче точно това ще е първото животно, с което бихте направили асоциация при такъв „мъник“ за града. Очевидно името не е замислено като препратка към животното, а по-скоро – към произхода на модела, който идва от Волфсбург (бел. ред. – на немски wolf означава „вълк“).

Lupo разполага с цели 50 к.с

Като базов двигател е използван малък еднолитров четирицилиндров агрегат, развиващ 50 к.с. и 86 Нм. С него Lupo се нуждае от цели 17,7 секунди, за да „спринтира“ от 0 до 100 км/ч и достига максимална скорост 152 км/ч. Но, разбира се, Lupo не е създаден за магистралата. Неговата територия е градът. Той е малък и маневрен и за натоварения трафик малкият базов бензинов двигател е напълно достатъчен.

За седем години производство общо почти 490 000 Lupo-та излизат от заводите във Волфсбург и Брюксел и точно това от 2002 г. в цвят „Oxford Red“ вероятно е един от екземплярите на най-малко километри в света.

Интериорът изглежда така, сякаш никога не е ползван. Признаци на износване? Няма такива!

1-литровото Lupo с 50 к.с. се предлага от Autohaus MAX Mannheim GmbH – а безупречното според снимките състояние отговаря на пробега. Боята изглежда като нова, а интериорът е досущ като при автомобил от шоурума, без никакви признаци на износване или каквито и да било щети. Дори уязвимият софтлак е в отлично състояние. Накратко: Lupo-то действително изглежда като ново.

Цена – около 18.000 лева

Продавачът изрично упоменава, че малкият автомобил идвал от сериозен предишен собственик и бил със сервизна история. Обявената цена е 8990 евро (ок. 18.000 лева), като тя включва и преминат наскоро преглед пред TÜV. Това прави червеното Lupo един от най-скъпите екземпляри на борсата за употребявани автомобили на AUTO BILD. Само отделни Lupo GTI са обявени за по-високи суми. И макар че не изглежда брутално като тях, това скромно автомобилче е не по-малко специално – заради перфектното си състояние!

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин