2008: първият електрически SUV на Peugeot


10
ян.
2020

Новият PEUGEOT 2008 заема мястото си в сегмента на компактните SUV автомобили, допринасяйки за това, което носи успеха на гамата PEUGEOT днес: утвърден дизайн и разграничаване чрез иновации и технологии.

С мощен и отличителен стил, новият 2008 PEUGEOT SUV е обект на желание. Той постига амбицията да отгърне нова забележителна страница в историята на SUV автомобилите на PEUGEOT и е напълно в съвременната стилистика на марката, като същевременно разкрива своя собствена индивидуалност.

Новият SUV PEUGEOT 2008 е още по-високотехнологичен и в момента се предлага с новия

PEUGEOT i-Cockpit® 3D, който запазва всичките си основни характеристики:

  • компактен волан
  • голям HD сензорен екран
  • иновативен 3D инструментален панел на нивото на очите

Изключително рядкост в този сегмент, оборудването и системите в помощ на водача са заимствани от по-луксозни сегменти и са най-високото ниво експертен опит на PEUGEOT. Новият SUV е пълен с технологии, включително Drive Assist и Park Assist, Следене на мъртвата зона, Система за разширено разпознаване на пътните знаци, Предупреждение за бдителността на водача и Активна система за предупреждение при неволно пресичане на маркировката.

Базиран на изцяло новата и ефективна Обща модулна платформа (Common Modular Platform – CMP) от последно поколение, новият SUV PEUGEOT 2008 е мултиенергиен автомобил. Водачите могат да изберат типа задвижващ агрегат в зависимост от конкретните им нужди: изцяло електрически, бензинов или дизелов.

Електрическото шофиране може да е магическо, затова първият електрически SUV на PEUGEOT предлага на водачите нов свят със 100% електрически усещания. Електрическият мотор с мощност 100 kW (136 к.с.) и моментално достъпен въртящ момент от 260 Нм осигурява ежедневно удоволствие от шофирането във всякакви ситуации.  Батерията с голям капацитет от 50 kWh предлага пробег до 320 км съгласно новия стандарт WLTP.

И понеже електрическата технология не трябва по никакъв начин да прави компромис с качествата на новия SUV PEUGEOT 2008, батериите са разположени оптимално под пода.

Времето за зареждане варира в зависимост от наличната мощност:

  • 16 часа за пълно зареждане с предоставения заряден кабел
  • Между 5 часа и 15 минути и 8 часа за пълно зареждане със стенна зарядна станция
  • 30 минути за зареждане на 80% от батерията на обществени зарядни станции с мощност 100 kW

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >