200 „коня“ за новото Polo GTI

Паралелно с новата генерация на Polo VW пуска и GTI. „Мъникът“ разполага с 200 к.с. и 18-цолови джанти

1706
2017

Volkswagen представи шестото поколение на Polo – естествено, при него ще има версия GTI. Малкият спортист е важен представител на GTI-семейството. Разбирате това още при първия досег с интериора. Усещането отвътре е за простор – по-скоро в купето има място като в модел от компактния клас. Позицията на седене обаче е по-ниска – а това пасва идеално на спортното Polo. Скосеният волан с червени декоративни шевове е задължителен за GTI и разполага с мултифункционални бутони. Фината кожа по волана е приятна и същевременно удобна за пипане – така че да имате сигурност, когато се наложи да се „потрудите“ по пътища с много завои. Както предните, така и задните седалки са с характерната за първия GTI карирана тапицерия. Страничните части са решени в черен цвят – както и таванът и колонките. Най-потентното Polo серийно е с амбиентно осветление. Като цяло автомобилът е идеален за всекидневието – въпреки че е наистина спортен.

Разпознаваем спортист

Отвън моделът също носи типичните GTI-елементи. Радиаторната решетка използва задължителната структура тип „пчелна пита“, предната броня е със специален дизайн и има спойлер отдолу. Не отсъства и характерната червена GTI-ивица, която е разположена между фаровете и прелива в тях. Отзад откриваме горен спойлер в цвета на каросерията, LED-светлини, дифузьор и двоен спортен ауспух с хромирани бленди. Серийно се поставят 17-цолови джанти, но GTI е единствената модификация на Polo, за която могат да бъдат поръчани и „18-ки“. Типични за модела са червените спирачни апарати и раздутите прагове.

Повече мощност и намален с 15 мм клиренс

В сравнение с предшественика си малката „бегачка“ от Волфсбург е по-мощна с 8 к.с. Новият 2-литров TSI генерира 200 „коня“ (на стария модел се поставяше 1.8 TSI със 192 к.с.). Задвижващият агрегат ускорява Polo за 6,9 сек от 0 до 100 км/ч. Феновете на превключването ще се зарадват, защото VW предлага Polo GTI с ръчна трансмисия, за DSG се доплаща. Серийна е системата за различни режими на окачването Sport Select – а серийно то е с 15 мм по-ниско в сравнение със стандартната версия. За момента производителят не дава информация за цените. Стартът на продажбите е предвиден още за 2017.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин