/ 20 Citroen-a за 16-годишни поръчани в България

20 Citroen-a за 16-годишни поръчани в България

Микроавтомобилът Citroën Ami, който може да бъде управляван от младежи над 16-годишна възраст с документ за правоуправление категория AM, ще бъде един от акцентите на MOTO EXPO 2023. Изложението ще се проведе в зала „Арена София“ (бившата „Арена Армеец“) от 20 до 23 април. Във вносителя на Citroën за България – SFA, към момента са постъпили поръчки за 20 екземпляра от „мъника“.

В гените на Citroën е залегнала иновацията със смели, неочаквани решения и продукти или услуги, вдъхновени от хората, като Ami – 100% ëlectric е точно такъв продукт. Той няма еквивалент в градската мобилност. Литиево-йонната му батерия с капацитет 5,5 кВтч е разположена в пода и се зарежда лесно и бързо само за 4 часа от стандартен електрически контакт, като бордовият електрически кабел се намира във вратата от страната на пътника. На практика зареждането на Ami е толкова просто, колкото на всеки домашен електроуред или смартфон. Разбира се, може да бъде зареден и от обществен терминал или Wall Box с подходящ адаптер.

С максимална скорост 45 км/ч и въртящ момент, наличен веднага при потегляне благодарение на електрическия двигател, автономният пробег на модела достига до 75 километра. Ami е с ултракомпактни размери – дълъг е 2,41 м, широк едва 1,39 м и висок – 1,52 м. Снабден е със специално проектирани 14″ колела, разположени в четирите края на каросерията, а диаметърът му на завой е само 7,20 м, което прави управлението и паркирането в града лесни като детска игра. Въпреки размерите си, микрокарът е просторен отвътре и позволява на двама души да пътуват удобно един до друг в града – макар и без парно през зимата (машината разполага единствено с обдухване на предното стъкло).

Ami е реалната алтернатива на скутери, велосипеди, мотопеди и обществен транспорт в града – и именно затова е един от експонатите на „моторджийското“ изложение. Симпатичният мъник с мощност 8 к.с., който събра всички погледи при предпремиерното си представяне на Автосалон София 2022, сега участва на MOTO EXPO 2023.

Версията My Ami Cargo е перфектното средство за доставки в натоварените части на града – лесен за управление и паркиране, той е партньорът за всекидневния интензивен трафик. Пасажерската седалка на пътническата версия е заменена с модулна и защитена кутия, а вертикална преградна стена разделя зоната на водача от зоната за товарене. С полезен товар 140 кг, товарно отделение от 260 л. и максимален обем от 400 л., той може да побере достатъчно за повечето всекидневни доставки, с предимство пред двуколесните средства, като осигурява по-добра защита, както от метеорологичните условия, така и по отношение на товара и на превозното средство.

Цените на Ami за родния пазар стартират от 19 900 лв. Моделът се предлага на лизинг до 6 години с месечна вноска от 187 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин