20 000 лева за опазване на природното и културно наследство в Дарителската програма на Мото-Пфое, сезон 2016

2510
2016

През 2016 г. се навършват 20 години от първото издание на Дарителската програма на Мото-Пфое за опазване на природното и културно наследство в България. Началото е поставено през 1996 г. с международната инициатива „Европейски награди Хенри Форд за опазване на природното и културно наследство”, осъществявана с подкрепата на ЮНЕСКО и Съвета на Европа. До 2004 г. програмата се провежда под патронажа на Ford Motor Company, а от 2005 г. досега продължава съществуването си само в България, изцяло  финансирана и организирана от Мото-Пфое ЕООД.

По повод Дарителската програма Ford Motor Company отличи Филип Пфое – собственик и управител на фирмената група Пфое в Германия и България, с престижната награда „Salute To Dealers” – акт на висока оценка за корпоративната ангажираност на Мото-Пфое с вече 20 години поддържаната в България Дарителска програма за опазването на природното и културно наследство.

1-delfini 2-sopotskiesnaf 3-izlojba3d-maketiПроекти и инициативи за съхранение на природното многообразие и културно-историческата идентичност на страната ни могат да кандидатстват за финансиране в поредното издание на Дарителската програма на Мото-Пфое. От 1996 г. насам програмата подпомага и популяризира  проекти в етап на реализация. Ежегодно конкурсът подкрепя усилията на колективи и частни лица, които се грижат за околната среда и природните ресурси, за културната съкровищница и националната памет. Основната цел на програмата е да насърчи социалната ангажираност в двете важни направления – екология и култура, като целенасочено поощрява също детско и младежко участие.

Кандидатстването в Дарителската програма е изключително лесно – попълнен кратък формуляр с целево описание на проекта, заедно с приложени илюстративни материали се изпращат до координационния център в София в рамките на посочения срок. Регламентът и формулярът за участие са публикувани на сайта www.motopfohe.bg

До 18 ноември т.г. компанията-организатор Мото-Пфое, приема неограничен брой проекти в двете направления екология и култура. Важно условие е проектът-кандидат да е в процес на реализация към момента на подаване на документите. Проекти, чиито автори са деца и младежи на възраст до 18 години, участват под ръководството на пълнолетни лица.

Общият награден фонд за 2016 г. е в размер на 20 000 лв. Ще бъде отличен един национален победител и ще се присъдят до две поощрителни награди.

Оценката на проектите се извършва от експертно жури с председател д-р Петър Янков от Българското дружество за защита на птиците и членове – представители на министерствата на околната среда и водите, културата, науката и образованието.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин