20 полицаи сами си анулирали глобите от системата на МВР, книжките стрували до 6 хил. лева

2804
2022

„Находчиви“ полицейски служители умело са използвали пробив в системата на МВР, който дава възможност за отмяна на наложени глоби. По данни на МВР от миналата година насам над 20 служители на реда са отменили противозаконно около 800 нарушения, разкрива БТВ.

Схемата: срещу „почерпка“ в рамките на 300 до 1500 лв. полицаите влизали в системата на „Пътна полиция“ и премествалите неплатените електронни фишове в папката с платените. Благодарение на тези действия на „органите на реда“ държавният бюджет бил ощетен със 70-80 хил. лева.

В Столичната полиция били константирани и други нарушения: около 200 седлови влекача били регистрирани като специални товарни автомобили. По този начин собствениците им си спестявали пари от застраховки, тъй като при влекачите те са в размер на около 3900 лв., а за специален товарен автомобил варират от 270 лв. до 1600 лв. Освен това домакинът на КАТ бил издал около 60 фалшиви свидетелства за правоуправление на МПС срещу „такса“ в размер на 3 до 6 хил. лева. В разкритите нарушения влиза и пререгистрацията на автомобили „тотал щета“ с вече изплатени застраховки.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин