2 специални версии за обновения Land Rover Discovery

1205
2021

Новият Discovery Sport беше представен с ефективни mild хибрид дизелови двигатели от следващо поколение Ingenium, информационно-развлекателни системи Pivi и Pivi Pro и две специални изпълнения: завладяващия „Urban Edition“ и мощния „Discovery Sport Black“ с бензинов двигател Ingenium с 290 к.с.

Новият Discovery Sport се предлага с редица различни опции на двигателя, включително P300e plug-in хибрид, представен за пръв път през 2020 г., и следващото поколение ефективни четирицилиндрови дизелови двигатели. Те се предлагат с два варианта на мощност, D165 (163 к.с.) и D200 (204 к.с.), които осигуряват подобрена ефективност и по-плавно разгръщане на мощността, с CO2-емисии от 166 г/км и разход на гориво от 6,3 л/100 км). И двата варианта използват най-новата технология за mild хибрид (MHEV) на Land Rover, комбинирана с AWD, с батерия за запазване на енергия при спиране. Резултатът е по-плавно спиране и стартиране и оптимизиран разход на гориво – давайки на клиентите досег до предимствата на електрифицирания автомобил без да е необходимо да зареждат.

Land Rover Discovery Sport Urban Edition

Бензиновата гама на новия Discovery Sport се подобрява допълнително с изданието ‘Discovery Sport Black’. Задвижван от турбобензинов двигател с мощност 290 к.с., Discovery Sport Black Edition се отличава с множество подобрения на екстериора и интериора за перфектната комбинация от привлекателен външен вид, практичност за цялото семейство и отличителни офроуд способности. Вариантът с пет седалки предлага успокорение от 0-100 км/ч за 7,4 секунди.

Спецификацията Discovery Sport Urban Edition е базирана на R-Dynamic и се отличава с характерни дизайнерски елементи, включително алуминиеви финишъри, велурени седалки Luxtec и черен контрастен покрив. Urban Edition се предлага в шест екстериорни цвята: Namib Orange, Carpathian Grey, Firenze Red, Santorini Black, Ostuni White и Hakuba Silver.

Land Rover Discovery Sport Urban Edition

Дигиталното изживяване се трансформира в новия Discovery Sport с най-съвременната информационно-развлекателна система Pivi на Land Rover. Системата е готова за работа веднага щом се качите в автомобила – отделен план за мобилни данни и батерия означават, че няма забавяне. Актуализациите на софтуера се предлагат по въздуха чрез вградената връзка за данни на автомобила безплатно и дори могат да бъдат планирани в даден момент, за да отговарят на изискванията, като гарантират, че клиентите винаги разполагат с най-новите карти, приложения и функции на автомобила без да се налага да посещават сервиз. Системата, задвижвана от Electrical Vehicle Architecture EVA 2.0, се предлага като стандартна Pivi или по-модерната Pivi Pro.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин