2 модела Jeep получaват хибридна система – но без 4х4


24
ян.
2022

Jeep разширява гамата си от електрифицирани модели за Европа и вече предлага вариант „мек хибрид“за Renegade и Compass. Новата версия е-Hybrid агрегат допълва вече познататаз plug-in хибридна, наречена 4xe. Двата електрифицирани SUV-модела вече са достъпни за поръчка, като първите доставки са насрочени за март 2022 г.

Renegade e-Hybrid и Compass e-Hybrid се задвижват от 1,5-литров четирицилиндров бензинов двигател с турбокомпресор, който осигурява максимална мощност от 130 к.с. и максимален въртящ момент от 240 Нм. Този агрегат е комбиниран с нова 7-степенна трансмисия с два съединителя и 48-волтов електродвигател с 20 к.с., който допринася с въртящ момент от 55 Нм (135 Нм биват подавани директно на трансмисията).

Jeep разкрива, че автомобилът ще може да бъде задвижван и при „отцепен“ ДВГ. Производителят също така обещава до 15 процента по-нисък разход на гориво и намалени емисии на CO2. Като „мек хибрид“ обаче могат да бъдат поръчани единствено версиите с предно задвижване на двата компактни SUV. Официалните стойности за разхода по WLTP за Jeep Compass e-Hybrid са 5,6 до 6,0 л/100 км, а за Jeep Renegade e-Hybrid – 5,7 до 6,1 л/100 км.

Jeep лансира новите Renegade e-Hybrid и Compass e-Hybrid за европейските пазари със специални версии, които ще бъдат налични и за plug-in хибридните версии. Модификациите Upland са решени в екстериорен цвят „Matter Azur“, с черен покрив, 17- или 18-цолови джанти и бронзово покритие MetaKrome на ребрата на радиаторната решетка и при тях са използвани рециклирани материали.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин