Новини » 2-литров двигател и електрически компресор за новото Maserati Ghibli Hybrid

2-литров двигател и електрически компресор за новото Maserati Ghibli Hybrid

1707
2020

Искрата на електрификацията запалва бъдещето на Maserati: с новото Ghibli Hybrid марката на тризъбец навлиза в света на електрификацията. Новото Ghibli Hybrid представлява един от най-амбициозните проекти за Maserati, който след обявяването на новия двигател за супер спортния автомобил MC20 вече поставя белег с още една крачка напред към новата ера за марката.

В перфектна хармония със своята ДНК, Maserati е избрала хибридно решение, фокусирано основно върху подобряване на производителността, като същевременно намалява разхода на гориво и вредните емисии. Хибридната технология използва кинетичната енергия, която автомобилът натрупва, когато е в движение, възстановява я и я превръща в електричество по време на намаляване на скоростта и спиране и я съхранява в батерията.

Иновативната задвижваща система, резултатът от задълбочената инженерна разработка от техниците и инженерите от Maserati Innovation Lab в Модена, съчетава двигател с вътрешно горене (4 цилиндъра, турбо, работен обем 2,0 л) с 48-волтов алтернатор и допълнителен електрически компресор (e-Booster), поддържан от батерия. Батерията е монтирана в задната част на автомобила, с предимства по отношение на подобреното разпределение на теглото.

Тази версия тежи около 80 кг. по-малко от Ghibli Diesel. Благодарение на максималната мощност от 330 к.с. и въртящия момент от 450 Нм, генерирани при едва 1500 оборота в минута, динамичните показатели на Ghibli Hybrid са много впечатляващи: максимална скорост от 255 км/ч и ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,7 секунди. Пътниците в Ghibli Hybrid все още ще се възхищават на безпогрешния звук, който характеризира всички модели Maserati, благодарение на оптимизирания ауспух, който включва специално проектирани резонатори.

Ghibli Hybrid отбелязва и дебюта на новата система Maserati Connect, която позволява постоянна връзка с автомобила: обменът на информация продължава, когато сте в движение, за подобряване на услугите, предлагани на водача. Освен актуализирането на софтуерните пакети, системата извършва проверки на автомобила и следи системите за сигурност на безопасността при спешни случаи.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин