19-годишен е най-добрият млад шофьор на България

1305
2018

19-годишният Андрей Анастасов от пловдивското село Христо Даново е победителят в състезанието Най-добър млад шофьор на България. Атанасов получи възможността да кара чисто ново Renault Captur за една година, а подгласниците му – Георги Ванков и Димитър Кърчев, ще вземат като награда съответно комплект премиум гуми от Continental и ваучер за гориво на стойност 1600 лева от OMV.

Надпреварата за смяна на гума под егидата на Continental

Над 3 500 млади шофьори взеха участие в кампанията, с която бе излъчен най-добрият млад шофьор на България. Победителите в конкурса на СБА, Continental и множество партньори бе избран във финалния кръг от 100 участници. Финалистите в последния етап, проведен на писта Дракон до Калояново, бяха класирани след участие в тест с повече от 30 въпроса, свързани с правилата за движение по пътищата. След успешното представяне на изпита, финалистите преминаха през през редица практически тестове, сред които смяна на спукана гума (изпитанието на Continental), оказване на първа помощ на пострадал и овладяване на автомобила при липса на сцепление с пътната настилка.

Голяма част от участниците в проекта се оказаха недобре запознати с правилата за движение по пътищата (70% от тях не могат да посочат кой автомобил има предимство на кръстовище), а една трета от първоначалните участници имаха вече наказание по правилника за движение по пътищата и така автоматично отпаднаха от надпреварата.

И все пак, има положителни резултати – във Варна, например, всички участници в състезанието знаеха правилата за движение с велосипед. Германската технологична компания Continental беше официален доставчик на гуми за проекта. Компанията достави гуми за всички автомобили (Renault Captur) и предостави на гостите на пистата повече информация за елемента, който свързва автомобила с пътя.

„Continental работи, за да превърне светa в по-безопасно място чрез технологично развитие и иновации. С нашата Vision Zero инициатива ние целим да създадем свят с нула смъртни случаи и нула ранени на пътя“, посочи Лука Маселж, ръководител PR & Маркетинг комуникации B2C Continental Adria. Маселж разбира, че все още сме далеч от поставените цели, но програми като Най-добър млад шофьор са добра стъпка в правилната посока.

Победителят Андрей Анастасов

Лука Маселж, ръководител PR & Маркетинг комуникации B2C Continental Adria

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин