18-тонният кемпер, който ще ви отведе до края на света

Unicat Volvo FH12 4x4 е готово за експедиции до най-труднодостъпните кътчета на планетата


27
юли
2017

Огромна машина с офроуд способности и висок комфорт? Да, тази комбинация е възможна – и е въплътена в творението на Unicat. Този кемпер великан е висок 3,90 м, широк 2,50 м, дълъг 8,70 м и тежи 18 тона. За задвижването му се грижи 12-литров 6-цилиндров дизел, генериращ 460 к.с. и 2200 Нм максимален въртящ момент. Като техническа база е използвано Volvo FH12 4×4 с 6-степенна автоматична трансмисия и двойно задвижване, което няма проблем с изкачването на наклони до 45 градуса и преминаването дори през дървени трупи.

Създаването на машината не е станало на конвейер: подобни автомобили за експедиции се правят в продължение на месеци ръчно. Ако клиентските изисквания го налагат, каросерията бива удължена.

След това идва ред на ръчно изработената „къщурка“, която издържа най-разбитите пътища, както и на температури между -30 и +50 градуса. Оборудването е по желание на купувача – а специалната каросерия обикновено се прави в продължение на половин година.

В края на производствения процес е готов базов лагер за околосветски пътешествия, в който комфортно ще се чувстват както изследователите от Институти „Макс Планк“, така и принцът на Саудитска Арабия. Oтвътре има както машина за кафе, така и душ.

Разгъваемият покрив, големите легла, комфортният санитарен възел и кухнята правят голямото Volvo идеалния спътник за четирима души – стига поне някой от тях да извади 1 млн. лева, колкото струва мегакемперът.

Още по темата

Card image cap
Всичко, което трябва да знаете за новия Mercedes CLS

30
ное.
2017

През март 2018 г. Mercedes пуска третото поколение на CLS

Card image cap
Като в холивудска продукция: влак отнася лимузина (ВИДЕО)

8
авг.
2017

За щастие инцидентът се разминава без пострадали

Card image cap
Skoda Vision E: електрическото SUV-купе

18
апр.
2017

Skoda планира своето бъдеще под високо напрежение. Началото ще бъде поставено със SUV-купето Vision с мощност 300 к.с. и автономен пробег 500 км

Card image cap

В последния брой:

Архив >