18-тонният кемпер, който ще ви отведе до края на света

Unicat Volvo FH12 4x4 е готово за експедиции до най-труднодостъпните кътчета на планетата

2707
2017

Огромна машина с офроуд способности и висок комфорт? Да, тази комбинация е възможна – и е въплътена в творението на Unicat. Този кемпер великан е висок 3,90 м, широк 2,50 м, дълъг 8,70 м и тежи 18 тона. За задвижването му се грижи 12-литров 6-цилиндров дизел, генериращ 460 к.с. и 2200 Нм максимален въртящ момент. Като техническа база е използвано Volvo FH12 4×4 с 6-степенна автоматична трансмисия и двойно задвижване, което няма проблем с изкачването на наклони до 45 градуса и преминаването дори през дървени трупи.

Създаването на машината не е станало на конвейер: подобни автомобили за експедиции се правят в продължение на месеци ръчно. Ако клиентските изисквания го налагат, каросерията бива удължена.

След това идва ред на ръчно изработената „къщурка“, която издържа най-разбитите пътища, както и на температури между -30 и +50 градуса. Оборудването е по желание на купувача – а специалната каросерия обикновено се прави в продължение на половин година.

В края на производствения процес е готов базов лагер за околосветски пътешествия, в който комфортно ще се чувстват както изследователите от Институти „Макс Планк“, така и принцът на Саудитска Арабия. Oтвътре има както машина за кафе, така и душ.

Разгъваемият покрив, големите легла, комфортният санитарен възел и кухнята правят голямото Volvo идеалния спътник за четирима души – стига поне някой от тях да извади 1 млн. лева, колкото струва мегакемперът.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин