18 електрически Kangoo Z.E. в служба на „Синя зона“ във Варна


18
сеп.
2019

18 нови електрически „баничарки“ Renault Kangoo Z.E. вече работят в „синята зона“ във Варна. Тази стъпка е част от последователната политика на морската ни столица за стимулиране използването на екологично чист транспорт, с цел подобряване показателите на атмосферния въздух. „Разходът на електромобилите е в порядъка на 1 – 2 лв. на 100 км пробег“, се казва в съобщението на Община Варна. Обявена е обществена поръчка за доставка и изграждане на 31 зарядни станции, които ще бъдат поставени в центъра на града. От тях 22 ще могат да се ползват безплатно и от гражданите, и от гостите на Варна. Подобно на София, и там собствениците на електрически автомобили вече паркират безплатно в „синята зона“.

Междувременно продължава работата за доставка и на нови 60 електробуса за „Градски транспорт“ ЕАД. Внесен е проект по ОП „Околна среда“, чрез който да бъде осигурено необходимото финансиране. В момента общинската транспортна фирма оперира с нови 85 автобуса и 35 тролейбуса, които са осигурени чрез проекти по различни оперативни програми. С новите електробуси автопаркът на дружеството ще бъде обновен на 100%.

Още по темата

Card image cap
Ford чества половин век от победата на Льо Ман със специален GT

15
авг.
2017

Когато погледне развиващия 656 к.с. Ford GT '67 Heritage Edition (2017), почитател на автомобилните спортове ще се почувства сякаш се е върнал в 1967 г. Със специалната лимитирана версия Ford празнува 50 години oт легендарната победа на GT40 в „24 часа на Льо Ман“

Card image cap

В последния брой:

Архив >