18-годишен „тотализира“ чисто нов Mercedes-AMG GT

0303
2020

В нощта срещу неделя (1 март 2020 г.) на магистрала A40 в Германия между Гелзенкирхен и Ватеншайд 18-годишен шофьор размазва чисто нов Mercedes-AMG GT S. Младият мъж решава да направи едно кръгче със струващия около 300 000 лева суперспортен автомобил в близост до къщата на родителите си. След като намира ключовете у дома, „юнакът“ излиза да покара заедно с 16-годишно момиче. На кръстовището при Дюкервег младокът губи контрол над спортния автомобил с мощност 510 к.с. при смяна на ленти и удря първо предната част на колата в бетонна стена. Тогава Mercedes-ът започва да се пързаля и отново се блъска в стената, но със задната си част, след което спира по средата на пътя.

18-годишният шофьор и неговата спътничка се отървават само с леки наранявания при произшествието. След прегледи в болница и двамата са изписани. Проблемите за младежа обаче едва започват: полицията е започнала разследване за нанасяне на леки телесни повреди по непредпазливост в пътнотранспортно произшествие. Освен това 18-годишният ще трябва да отговаря за „неразрешено използване на автомобил“. Както уточняват от местното полицейско управление, престъплението е далеч по-голямо от това, че момчето просто не е поискало разрешение от баща си!

Защото се оказва, че бащата на злополучния водач не бил притежател на размазания AMG GT S. Действителният собственик от Оберхаузен поверява автомобила на родителя на шофьора за прехвърляне след покупката на 29 февруари. Собственикът на Mercedes-a изрично уточнява, че никой друг освен бащата не е бил упълномощен да шофира автомобила. След ПТП-то вероятно за начинаещия шофьор ще настъпи удължение на пробния период за книжката с две години и ще се наложи той да „вземе“ допълнителни часове в шофьорската школа. Освен това ще трябва да мисли и как да покрие щетите по „бегачката“ – в размер на 50 000 евро!

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин