17 MПС-та спрени от движение в София заради неизправни ауспухови уредби

2410
2023

​В хода на спецоперацията за контрол, проведена от служители на „Пътна полиция“ – СДВР, са връчени над 2500 електронни фиша и наказателни постановления

Поредна специализирана полицейска операция проведоха екипи на отдел „Пътна полиция“ – СДВР в периода 20-22 октомври на територията на столицата. Засиленият контрол бе насочен основно към водачи, управляващи моторни превозни средства с шум над допустимите норми в градски условия. 17 автомобила са дерегистрирани до отстраняване на констатираните неизправности, а на водачите им е наложена глоба в размер на 200 лева.

В рамките на операцията са проверени 2413 моторни превозни средства и са връчени над 2500 електронни фиша и наказателни постановления. На фона на засилените проверки са установени 7 водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол, и 10 – шофирали под въздействие на наркотични вещества.

Намаляването на пътнотранспортния травматизъм и спазването на Закона за движението по пътищата е сред основните приоритети на ръководството на СДВР. Полицаите ще продължат безкомпромисно да съблюдават за спазване на правилата за пътното движение и санкциониране на нарушителите.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин