17 000 електрически Opel-а привикани в сервизите за… мерене на отработените газове!

0112
2022

„Посещението в оторизирания сервизен партньор на Opel е безплатно за клиента и отнема около 45 минути.“ С това съобщение говорител на Opel обявява началото на странна сервизна кампания, с която се „привикват“ собственици на изцяло електрическата Corsa-e, произведени в периода между октомври 2019 г. до май 2022 г.

Според Федералния орган за автомобилен транспорт в Германия (KBA) мярката била необходима, за да може да се извърши „изпитване на стенд за доказване на съответствие с разпоредбите за отработените газове“ на автомобила.

 „Съгласно законовите изисквания, и при този модел трябва да бъде извършвано изпитание на стенд“, обяснява говорител на Opel. Действителната причина за тази на пръв поглед нелепа акция е грешка в софтуера.

„Вече започнахме да се свързваме с клиенти, за да актуализираме софтуера на засегнатите автомобили“, уточняват от централата на производителя. Интервенцията е планирана за общо 16 605 автомобила, от които 6442 – в Германия. Вътрешният идентификатор на сервизната акция е KCI.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин