160 Defender-а ще пазят българските граници

0905
2024

На 9 май, Денят на Европа, Мото-Пфое стартира доставката на 160 броя Defender за нуждите на Гранична полиция. На специална церемония директорът на Гранична полиция и министърът на вътрешните работи получиха първите 40 автомобила. Тази доставка е част от широкомащабен проект, съфинансиран от Европейския съюз, с цел подобряване на управлението на границите и визовата политика за периода 2021 – 2027 година. През 2009 година Мото-Пфое достави 190 броя Defender. Сега, 15 години по-късно, Гранична полиция ще разчита на новото поколение от емблематичния офроудър.

Мото-Пфое мобилизира усилията си в доставяне на автомобилите за рекордно кратко време в сегашните условия на автомобилния пазар, като за пореден път затвърди ангажираността на JLR към Гранична полиция и силите на реда, с които компанията е сътрудничила многократно през годините. С това Мото-Пфое доказва отново корпоративната си отговорност и социален дълг, осигурявайки европейската сигурност като част от приоритетите на съюза.

От 1948 година Defender е символ на здравина и мощ, олицетворява се с изключителна надеждност и е логичен избор за експедиции в труднодостъпни места по света. Новото поколение Defender e оборудвано със специализирана високотехнологична система за всякакви терени – Terrain Response, сензор за дълбочина на газене, задвижване на четирите колела, понижаващи предавки, асистент за спускане по наклон, система за подпомагане на потеглянето при ниско сцепление и много други. Defender e идеалният избор за акции и операции в тежки условия, както и за надеждна засилена защита на границите на страната.

Всъдеходът е проектиран и тестван до краен предел, далеч от стандарта за SUV моделите. Новият Defender разполага с капацитет на газене в дълбоки води до 900 мм. Инженерната мисъл от най-високо ниво заслужено му печели приза „Най-добър автомобилен дизайн“ на ежегодните World Car Awards. Характерният му силует го прави веднага разпознаваем навсякъде, като той остава верен на пионерския дух, който е характерен за Land Rover в продължение на повече от 76 години, задавайки стандарти за 4х4.

С този важен проект Мото-Пфое не само потвърждава своята ангажираност към сигурността и защитата на границите на страната, но и утвърждава позицията си като надежден изпълнител за доставка на специализирани автомобили и оборудване за силите за сигурността.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин