157.000 лева за BMW M3 E30 Evo

1502
2024

BMW със спортен характер в най-чиста форма: това M3 E30 Evo си търси нов собственик – естествено, срещу доста „тлъста“ сума

BMW се нуждаеше от сериен автомобил като хомологационен модел, за да може да се включи в Германския шампионат за туристически автомобили (DTM). Така беше създадена първата серия M3, представена през 1985 г.

BMW M3 E30 Evo от 1987 г. в черен металик в момента се предлага за продажба от частно лице чрез платформата eBay за 78.500 евро (около 157.000 лева).

Какво се казва в обявата за това BMW M3 E30 Evo?

В обявата продавачът разкрива, че е държал автомобила си в сух гараж в продължение на цели 19 години. По отношение на техническите данни, настоящият собственик разкрива само, че въпросното BMW M3 E30 Evo било с 4-цилиндров редови бензинов двигател и ръчна трансмисия. Няма информация нито за състоянието на двигателя, нито за пробега – който се интересува, явно ще трябва да попита допълнително.

По каросерията на 37-годишното BMW M3 E30 Evo нямало нито ръжда, нито заварки – а автомобилът не бил удрян. В рамките на реставрацията подът бил обработен със сух лед, грундиран с епоксидна смола, а кухините били консервирани със специална вакса.

Това BMW M3 E30 Evo, предлагано от частно лице в eBay, е произведено през 1987 г.

Нови са перфорираните спирачни дискове Brembo, всички филтри, свещи, гарнитури, маркучи, пластмаси и износващи се компоненти. Запалителната система, както и инжекторите, предназначени за състезателни машини, също са сменени. Автомобилът разполага с шибедах, чистачка Bonrath, изпускателна система Hartge от неръждаема стомана и пакет спойлери Evo.

Какво трябва да знаем за BMW M3 E30 Evo?

По отношение на динамичните показатели първото поколение BMW M3 е еталон за времето си. Благодарение на технологиите от света на моторспорта, серийният четирицилиндров двигател достигна точно 200 к.с. – и то без турбо или механичен компресор. Максималните обороти са 6750 в минута. Благодарение на ниското тегло на автомобила – около 1200 килограма, той достига 100 км/ч само за 6,7 секунди и развива максимална скорост 235 км/ч.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин